ΑρχικήΕπικαιρότηταΣΥΡΙΖΑ: "Προσευχές" στον... Θεό των δημοσκοπήσεων!

ΣΥΡΙΖΑ: “Προσευχές” στον… Θεό των δημοσκοπήσεων!

Με ένα πράγμα ασχολούνται στην Κουμουνδούρου τις τελευταίες ημέρες: κάνουν… ρεπορτάζ για το ποιες εταιρείες και πότε θα “τρέξουν” δημοσκοπήσεις, καθώς αναμένουν τα ευρήματά τους για να δουν αν οι φωτιές έκαναν ζημιά και πόση στην κυβέρνηση. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουν και τα λεγόμενα ποιοτικά στοιχεία, δηλαδή τις επιπτώσεις της πύρινης λαίλαπας στη προφίλ του πρωθυπουργού και των εμπλεκόμενων υπουργών.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μεγάλη ανάγκη να δει την ψαλίδα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ να μειώνεται, ώστε να μην τολμήσει κανείς να αμφισβητήσει τις επιλογές τους ενόψει του συνεδρίου της διεύρυνσης. Γνωρίζει καλά ότι αν η διαφορά είναι μεγάλη οι βαρόνοι του κόμματος θα επιχειρήσουν να βάλουν όρια στις επιλογές του. Αν, όμως, μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι στο κατόπι του αντιπάλου του, τότε τα πράγματα για όσους τον αμφισβητούν, ή θέλουν να τον έχουν… από κοντά, θα είναι πιο δύσκολα.

Βέβαια, στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν αναμένουν μόνο τις έρευνες των εταιρειών, αλλά δίνουν και τις δικές τους “παραγγελιές“. Με την καλή έννοια, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνεργάτη στον τομέα των ερευνών κοινής γνώμης, ενώ υπάρχουν και μία σειρά εταιρειών και ΜΜΕ που θεωρούνται και είναι φιλικά προς αυτόν. Οπότε, στην προσπάθεια δημιουργίας του κατάλληλου κλίματος, έχουν πέσει και τα σχετικά τηλέφωνα.    

Σε κάθε περίπτωση, οι άνθρωποι γύρω από τον αρχηγό θεωρούν ότι η εικόνα θα είναι βελτιωμένη. Και για τον Αλέξη Τσίπρα και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύουν ότι θα δουν και τα δικά τους ποσοστά να ανεβαίνουν και της κυβέρνησης να πέφτουν. Αντιλαμβάνονται, όμως, ότι η πρωτοβουλία των κινήσεων δεν τους ανήκει. Και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στα χέρια του “όπλα”, όπως ο ανασχηματισμός και οι ανακοινώσεις στη ΔΕΘ. Κινήσεις οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν την κοινή γνώμη. Και να απαλύνουν τις όποιες εντυπώσεις προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα.