ΣΥΡΙΖΑ: Βλέπουν στις στάχτες… εκλογικούς θριάμβους!

16 mins read

Αν κανείς κάνει τον κόπο να παρακολουθήσει τις αναρτήσεις οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ στα κοινωνικά δίκτυα και τις συνδυάσει με τις ανακοινώσεις της Κουμουνδούρου, θα καταλάβει ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση βλέπουν στα καμένα όλης της χώρας… οδούς στρωμένους με λουλούδια για την επιστροφή τους στην εξουσία! Μπορεί να μοιάζει απίθανο, αλλά είναι αληθινό. Μάλιστα, βουλευτές του κόμματος προχωρούν σε αναλύσεις για… παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές τον Σεπτέμβριο. Προκειμένου να προσδώσουν εγκυρότητα στις προβλέψεις τους θυμίζουν ότι και ο Κώστας Καραμανλής έστησε κάλπες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. Αυτό που ίσως τους έχει ξεφύγει είναι ότι τις κέρδισε, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα, καθώς άλλο ο πρώην πρωθυπουργός και άλλο ο νυν. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναλάβει την ευθύνη και θα απαντήσει στην πρόκληση για να αποκτήσει η χώρα ένα σύγχρονο μηχανισμό πολιτικής προστασίας» επισημαίνουν συνεργάτες του. «Εν μέσω της πανδημίας έγιναν τα πρώτα απαραίτητα βήματα και έπονται και άλλα» διαβεβαιώνουν τους συνομιλητές τους.

Στο απέναντι στρατόπεδο αισθάνονται ότι έχουν πάρει τη ρεβάνς για το Μάτι, προχωρώντας σε μία σύγκριση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ύβρις. Όπως εκείνη όταν έκαναν ότι δεν έβλεπαν τους νεκρούς. Αλλά, αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βλέπει στις φλόγες πολιτικές εξελίξεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και για ένα θέμα ήσσονος σημασία, την προτροπή ενός ταξιάρχου σε πολίτη να χρησιμοποιήσει πολιτικό μέσο, η Κουμουνδούρου ζήτησε να γίνει έρευνα για το αν υπάρχει πολιτική καθοδήγηση. Παραλογισμός στις στάχτες. «Στον ΣΥΡΙΖΑ λανθασμένα πιστεύουν ότι έχασαν τις εκλογές εξαιτίας της τραγωδίας στο Μάτι» επισημαίνει στο dailypost.gr αναλυτής σε εταιρεία δημοσκοπήσεων. «Κάνουν λάθος, έχασαν γιατί άλλα είπαν και άλλα έκαναν με τα μνημόνια» μας υπογραμμίζει. Και πιθανότατα έχει δίκιο.

Σε κάθε περίπτωση, στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν σε υψηλούς τόνους. Ο πρόεδρος του κόμματος δέχεται εισηγήσεις για κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης ή με στόχο τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Νίκο Χαρδαλιά. Στη φαρέτρα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει και το αίτημα για εκλογές το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε στο εργασιακό νομοσχέδιο. Στην Κουμουνδούρου αναμένουν πάντα και τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ώστε να μιλήσουν για ομολογία αποτυχίας ή για επιμονή σε αποτυχημένες συνταγές, στην περίπτωση που οι υπουργοί στόχοι δεν μετακινηθούν.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα