ΑρχικήΕπικαιρότηταΣύσκεψη για τον Daniel: Τι είπαν οι μετεωρολόγοι στον Πρωθυπουργό

Σύσκεψη για τον Daniel: Τι είπαν οι μετεωρολόγοι στον Πρωθυπουργό

Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία υπό τον Πρωθυπουργό ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης με την παρουσία Υπουργών, Μετεωρολόγων και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι πιθανώς είναι η μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα, με πολύ περισσότερο νερό από αυτό που έπεσε στον Ιανό, αποτελώντας το πιο ακραίο φαινόμενο που συνέβη στην περιοχή (Μαγνησίας κλπ) από πλευράς ύψους βροχής σε ένα 24ωρο, μιας και συνήθως τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν τον Οκτώβριο – Νοέμβριο.

Οι συμμετέχοντες Υπουργοί, Μετεωρολόγοι και ο κ. Αγοραστός, ενημέρωσαν τον Πρωθυπουργό σχετικά με τον συντονισμό για τις επόμενες δύσκολες ώρες, καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη (εξασφάλιση ανοικτών δρόμων προς νοσοκομεία κ κρίσιμες υποδομές, φιλοξενία ανθρώπων όπου χρειάζεται κα).

Επισημαίνεται ότι θα πρέπει οι πολίτες να ακολουθούν πάντα τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να παρακολουθούν τα μηνύματα του 112.

Στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό συμμετείχαν οι Β. Κικίλιας, Γ. Οικονόμου, Γ. Μπρατάκος, Χ. Τριαντόπουλος, Ε. Τουρνάς, Θ. Κοντογεώργης, ο ΓΓ Β. Παπαγεωργίου, Αρχηγός και επιτελείς ΠΣ και με τηλεδιάσκεψη ο Κ. Αγοραστός και Μετεωρολόγοι.

Ο Β. Κικίλιας, Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας πρόκειται αργότερα να κάνει δηλώσεις, ενώ ενώ ο Χ. Τριαντόπουλος Υφυπουργός θα μεταβεί αύριο στην περιοχή για καταγραφή των ζημιών και έναρξη διαδικασίας αποκατάστασης και αποζημιώσεων.

 

Πηγή ΕΡΤ

 

ΔΕΔΔΗΕ: Η κακοκαιρία και οι διακοπές ρεύματος 

Εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στο Βόλο, στο Πήλιο και σε άλλες περιοχές του νομού Μαγνησίας, καθώς και στις Σποράδες, έχει προκαλέσει η κακοκαιρία, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ, να συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης

Όπως αναφέρει ο διαχειριστής, όλο το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ αλλά και των συνεργαζόμενων εταιριών βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε επιφυλακή, αντιμετωπίζοντας ωστόσο πολύ μεγάλες δυσκολίες για την αποκατάσταση των ζημιών λόγω των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στις πληγείσες περιοχές.

Ο ΔΕΔΔΗΕ προειδοποιεί επίσης όλους τους πολίτες να μην προσεγγίζουν σε καμία περίπτωση αγωγούς, κολόνες ή άλλα στοιχεία του Δικτύου τα οποία είτε βρίσκονται στο έδαφος είτε παρουσιάζουν εμφανείς ζημιές, αλλά να ειδοποιήσουν άμεσα τις βλάβες στο 800 400 4000 ή το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.