ΑρχικήΕπικαιρότηταΣύσκεψη στο Μαξίμου για την Κιβωτό του Κόσμου - Σκέψεις για προσωρινή...

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την Κιβωτό του Κόσμου – Σκέψεις για προσωρινή διοίκηση

Η σοκαριστική υπόθεση με τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, αλλά και για εν γενεί κακοποιητικές συμπεριφορές, στην Κιβωτό του Κόσμου, προκάλεσε την σημερινή έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη που θα γίνει με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων, αλλά και αρμοδίων, όπως η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης, θα γίνει μια συνολική αξιολόγηση της κατάστασης και θα γίνει συζήτηση για τα επόμενα βήματα.

Κοινή συνισταμένη των κυβερνητικών στελεχών και χωρίς να προκαταλαμβάνεται η ποινική έκβαση της υπόθεσης είναι ότι η σκιά είναι εξαιρετικά βαριά πάνω από την Κιβωτό, κάτι που αντανακλάται και στην απόφαση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα να ζητήσει πίσω την οικονομική ενίσχυση προς την Κιβωτό που δόθηκε την περίοδο της πανδημίας και έχει ήδη εκταμιευθεί.

Υπενθυμίζεται ότι, πέραν του πατρός Αντωνίου, η Κιβωτός διοικείται από ένα 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο, του οποίου προΐσταται η πρεσβύτερα Σταματία Γεωργαντή. Η κ. Γεωργαντή παραμένει ως και αυτή την ώρα στο πλευρό του συζύγου της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι και η αντικατάσταση της υφιστάμενης διοίκησης από ένα προσωρινό διοικητικό σχήμα, αποτελούμενο από δημοσίους λειτουργούς.

Παράλληλα, στο τραπέζι της κυβερνητικής σύσκεψης θα βρεθεί και το ενδεχόμενο ενός μόνιμου ελεγκτικού σχήματος για την Κιβωτό, με δεδομένες τις καταγγελίες.

 

Η αντίδραση του Αρχιεπισκόπου

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παράλληλα, στην όλη υπόθεση έχει και το ξέσπασμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου εις βάρος του πατρός Αντώνιου, στον οποίο απαγόρευσε να ιερουργεί.

«Η Εκκλησία ούτε πρόκειται να ανεχθεί, πολλώ δε μάλλον να συγκαλύψει, επαίσχυντες και ειδεχθείς συμπεριφορές και πράξεις, που λερώνουν το ιερό ράσο. Το ιερό ράσο, το ποτισμένο με αίμα Αγίων και Ηρώων, δεν είναι δυνατόν να το φέρουν και να το φορούν όσοι το χρησιμοποιούν ανερυθρίαστα και πρόστυχα, χωρίς φόβο Θεού και ανθρώπων, για να καλύπτουν τις ανομίες τους και για να διαπράττουν εγκλήματα που στιγματίζουν ανεξίτηλα και για πάντα τις ζωές και τις ψυχές αθώων παιδιών», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Οι λέξεις αγάπη, στοργή και φροντίδα ούτε νοητικά πυροτεχνήματα μπορούν να είναι, ούτε επικοινωνιακά εργαλεία για την χειραγώγηση ανθρώπων, και δη ανηλίκων, και για την ικανοποίηση των πάσης φύσεως διαστροφών, που γεννούν νοσηροί και σάπιοι εγκέφαλοι». «Στο όνομα της προστασίας των παιδιών, δεν μπορεί να λαμβάνει χώρα η σταύρωσή τους και μάλιστα από «κληρικούς» που τα εκμεταλλεύονται και τα κακοποιούν παντοιοτρόπως έχοντας, κατά τα λοιπά, πείσει και το πανελλήνιο για τις «αγνές» τους προθέσεις. Κάτι τέτοιο δεν το χωρά ειλικρινά ο ανθρώπινος νους… », προσθέτει.