ΑρχικήΕπικαιρότηταΤα μαχητικά Rafale στη συζήτηση Παναγιωτόπουλου- Παρλί

Τα μαχητικά Rafale στη συζήτηση Παναγιωτόπουλου- Παρλί

Τα ελληνοτουρκικά και ειδικότερη οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο βρέθηκαν στο επίκεντρο της επικοινωνίας που είχαν ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Φλοράνς Παρλί.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέλυσε στην κα Παρλί την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο με την τουρκική παραβατικότητα, τις προκλήσεις και την παρουσία του Oruc Reis σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για τρίτη εβδομάδα.
Μεταξύ άλλων συζήτησαν και για τα εξοπλιστικά εξαιτίας του ενδιαφέροντος της Ελλάδας για απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών Rafale.
Να σημειωθείι ότι, σύμφωνα με το skai.gr, το τελευταίο διάστημα η επικοινωνία μεταξύ των δύο υπουργών είναι συχνή καθώς υπάρχει προσέγγιση ειδικά στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου.
Στις 10 Σεπτεμβρίου η υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας 
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με το έκτακτο εξοπλιστικό πρόγραμμα για την ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης των Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στον Τύπο, το εξοπλιστικό πακέτο περιλαμβάνει την αγορά 18 μαχητικών Rafale αλλά και νέων φρεγατών Belharra από την Γαλλία, καθώς επίσης τον πλήρη εκσυχρονισμό των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό, την αγορά τορπιλών και άλλων πυρομαχικών, καθώς επίσης τεσσάρων ελικοπτέρων ΜΗ-60.