Τα μηνύματα του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών για το Πάσχα

54 mins read

Στο νόημα του Πάσχα και την ελπίδα για το αύριο που φέρνει, αλλά και στον πόλεμο που συνεχίζεται στην Ουκρανία, αναφέρονται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πολιτικοί αρχηγοί στα μηνύματά τους για τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

 

Κυρ. Μητσοτάκης: Γιορτάζουμε για πρώτη φορά μακριά από την απειλή του κορονοϊού που απομακρύνεται – Βαδίζουμε μπροστά

Την υπόσχεση, και μάλιστα σε προσωπικό τόνο, ότι η Πολιτεία θα εξακολουθήσει να στηρίζει πολίτες και επιχειρήσεις έναντι της ακρίβειας έδωσε εκ νέου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο μήνυμά του για το Πάσχα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «η σημερινή γιορτή μας βρίσκει ενωμένους. Έτσι ενωμένοι ξεπεράσαμε τις εθνικές προκλήσεις, την πανδημία και όλες τις περιπέτειες που προηγήθηκαν. Έτσι, μπορούμε να γιορτάσουμε για πρώτη φορά μακριά από την απειλή του κορονοϊού που απομακρύνεται».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός αναφέρει στο μήνυμά του:

«Οι Έλληνες, παντού στον κόσμο, γιορτάζουμε το φετινό Πάσχα, μετατρέποντας σε ώριμη δύναμη το διπλό μήνυμά του: της καρτερίας που συμβολίζει η Εβδομάδα των Παθών. Αλλά και της ελπίδας που φέρνει το Φως της Ανάστασης.

Η σκέψη μας, σήμερα, στρέφεται στους ελεύθερους – πολιορκημένους Ουκρανούς. Που εξακολουθούν να δέχονται επίθεση από τους ομόθρησκους Ρώσους εισβολείς. Και, ταυτόχρονα, σε όλα τα δεινά που φέρνει αυτός ο πόλεμος σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η πασχαλινή χαρά, όμως, γίνεται σύμμαχος απέναντι και στις δικές μας δυσκολίες. Με πρώτη την ακρίβεια. Για την οποία, ήδη, η Πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί. Και θα συνεχίσει να το κάνει, για όσο διάστημα χρειαστεί. Το υπόσχομαι!

Η σημερινή γιορτή μας βρίσκει ενωμένους. Έτσι ενωμένοι, άλλωστε, ξεπεράσαμε τις εθνικές προκλήσεις. Την πανδημία. Και όλες τις περιπέτειες που προηγήθηκαν. Έτσι μπορούμε να γιορτάσουμε για πρώτη φορά μακριά από την απειλή του κορονοϊού που απομακρύνεται. Να βαδίσουμε μπροστά. Και έτσι πρέπει να μείνουμε.

Το ελληνικό Πάσχα «είναι η υψηλότερη μορφή της Άνοιξης», έγραψε ο μεγάλος μας ποιητής Γιώργος Σεφέρης. Ας υποδεχτούμε, λοιπόν, αυτήν την άνοιξη με ελπίδα. Με αλληλεγγύη και αυτοπεποίθηση. Κι ας κάνουμε το ερχόμενο καλοκαίρι πιο αισιόδοξο.

Πιο αισιόδοξο για την πατρίδα μας και για καθέναν ξεχωριστά. Χριστός Ανέστη! Με υγεία, δύναμη και προκοπή σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται. Χρόνια Πολλά!»

 

Αλέξης Τσίπρας: Ο λαός μας ξέρει να βρίσκει τους δρόμους της Ανάστασης

«Το Πάσχα είναι η γιορτή της ελπίδας. Έρχεται πάντα να φωτίσει με τα Θεία Πάθη τη Σταύρωση και την Ανάσταση, την προσδοκία για ένα καλύτερο αύριο. Να δώσει το μήνυμα ότι μπορούμε να κερδίσουμε τη ζωή μας με όρους αλληλεγγύης, ανθρωπισμού και δικαιοσύνης. Να κερδίσουμε το Φως και την άνοιξη», αναφέρει στο δικό του μήνυμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας και μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «πάντα και πάντα όμως, σε όλη τη διαδρομή της Ιστορίας, ο λαός μας ξέρει να βρίσκει τους δρόμους της Ανάστασης. Να κάνει το Γολγοθά, μία Νέα Αρχή. Αυτή τη Νέα Αρχή συμβολίζει το Πάσχα του 2022».

Το μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα έχει ως εξής:

«Το Πάσχα είναι η γιορτή της ελπίδας. Έρχεται πάντα να φωτίσει με τα Θεία Πάθη τη Σταύρωση και την Ανάσταση, την προσδοκία για ένα καλύτερο αύριο. Να δώσει το μήνυμα ότι μπορούμε να κερδίσουμε τη ζωή μας με όρους αλληλεγγύης, ανθρωπισμού και δικαιοσύνης. Να κερδίσουμε το Φως και την άνοιξη. Φέτος η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, μας βρίσκει σε διασταυρούμενες κρίσεις. Η πανδημία επιμένει και αφαιρεί ζωές. Η ακρίβεια μεγαλώνει και τραυματίζει ζωές. Το μέλλον φαντάζει δυσοίωνο. Ενώ ο πόλεμος έχει χτυπήσει και πάλι την πόρτα της Ευρώπης. Εκείνοι που έχουν την ευθύνη για την προστασία της ζωής μας, μοιράζουν και μοιράζονται τα ιμάτιά μας. Πραίτορες, Γραμματείς, Φαρισαίοι και Πόντιοι Πιλάτοι διαστρεβλώνουν την αλήθεια, κερδοσκοπούν στο δράμα, ωθούν την κοινωνία μας στο Γολγοθά της αδικίας, της φτώχειας και της ανασφάλειας.

Πάντα και πάντα όμως, σε όλη τη διαδρομή της Ιστορίας, ο λαός μας ξέρει να βρίσκει τους δρόμους της Ανάστασης. Να κάνει το Γολγοθά, μία Νέα Αρχή. Αυτή τη Νέα Αρχή συμβολίζει το Πάσχα του 2022. Θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να κάνουμε τη Σταύρωση ελπίδα και σιγουριά για το αύριο. Να ανοίξουμε χώρο στο Φως με το κουράγιο, την αλληλεγγύη, την αποφασιστικότητα, την αγάπη. Εύχομαι από καρδιάς σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες καλή Ανάσταση».

 

Νίκος Ανδρουλάκης: Οφείλουμε με ευθύνη να οικοδομήσουμε ένα διαφορετικό μέλλον

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, υπογραμμίζει ότι «η Ανάσταση του Θεανθρώπου συμβολίζει τη νίκη της ζωής έναντι του θανάτου. Της ελπίδας έναντι του φόβου σε μια δύσκολη στιγμή για την ανθρωπότητα».

Αναφέρει χαρακτηριστικά τον πόλεμο στην Ουκρανία με χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες, την πανδημία, που συνεχίζει να είναι παρούσα, κάνοντας την κοινωνία μας να θρηνεί καθημερινά δεκάδες συνανθρώπους μας, καθώς και τις ανισότητες που δημιουργούνται από τη νέα ενεργειακή κρίση και τις αυξήσεις στα βασικά αγαθά.

Και τονίζει: «Σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον οφείλουμε με ευθύνη να οικοδομήσουμε ένα διαφορετικό μέλλον με περισσότερες ευκαιρίες για τις νεότερες γενιές, με περισσότερη δικαιοσύνη και περισσότερη αξιοπρέπεια. Χρόνια πολλά  σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Καλό Πάσχα».

 

Δ. Κουτσούμπας: Να φτάσουμε στη λαϊκή ανάταση και ανάσταση, αφού μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό

Σε δήλωσή του, ο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρει τα εξής: «Από τον καθημερινό Γολγοθά της ακρίβειας, της κρίσης, του πολέμου, να φτάσουμε στη λαϊκή ανάταση και ανάσταση, αφού μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό! Χρόνια σας πολλά!»

 

Κυριάκος Βελόπουλος: Ο ελληνικός λαός ανεβαίνει έναν Γολγοθά – Ήρθε η ώρα της Αναστάσεως

«Ελληνίδες, Έλληνες. Καλοί μου Χριστιανοί. Η εορτή του Πάσχα είναι η μεγαλύτερη εορτή της Ορθοδοξίας. Ο Γολγοθάς του Ιησού μας, η σταύρωση του Θεανθρώπου μας, η θυσία η δική του και η Ανάστασή του είναι μήνυμα ελπίδας. Όλα αυτά έγιναν για να σώσει τον άνθρωπο. Για να σώσει τον άνθρωπο από την αμαρτία. Η πίστη μας ορίζει ότι η ελπίδα αυτή δεν πρέπει να χαθεί», αναφέρει στο πασχαλινό του μήνυμα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Ο ελληνικός λαός», σημειώνει, «ανεβαίνει έναν Γολγοθά εδώ και χρόνια. Σταυρώνεται καθημερινά από τα λάθη των πολιτικών. Ηρθε η ώρα της Αναστάσεως. Ήρθε η ώρα της λύσεως των προβλημάτων».

«Είθε ο Θεός, είθε ο Θεάνθρωπος με την Ανάστασή του να δώσει και την ανάσταση των Ελλήνων. Ευχόμαστε ολόψυχα καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση», καταλήγει στο μήνυμά του ο κ. Βελόπουλος.

 

Γιάνης Βαρουφάκης: Μέγιστο δώρο του Πάσχα, η υπενθύμιση ότι η ζωή δεν το βάζει κάτω

«Eκ μέρους του ΜέΡΑ25 χρόνια πολλά σε όλες και όλους. Πέρσι το Πάσχα προσευχόμασταν να τελειώσει η πανδημία που έπαιρνε, και εξακολουθεί να παίρνει βέβαια, ανθρώπους μας. Δικούς μας, γνωστούς μας, συμπολίτες μας. Αυτό το Πάσχα θρήσκοι, άθεοι, όλοι μαζί προσευχόμαστε και για κάτι άλλο: Nα σταματήσει ο πόλεμος που σκοτώνει συνανθρώπους μας. Που βουλιάζει την πλειοψηφία στην φτώχεια. Που φουντώνει την πείνα στην Αφρική, στην Ασία. Που μας φέρνει όλους πιο κοντά, φέρνει την ανθρωπότητα πιο κοντά στην κλιματική καταστροφή», αναφέρει στο πασχαλινό του μήνυμα ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει: «εν μέσω του πολέμου αυτού και της ανέχειας, το μέγιστο δώρο του Πάσχα είναι η υπενθύμιση ότι η ζωή δεν το βάζει κάτω, κι έτσι ανασταίνεται η ελπίδα ότι το φώς νικά τη στιγμή που το σκοτάδι είναι πιο πηχτό. Ότι όσο οι επιτήδειοι εξωθούν τους λαούς να ζητούν νέο αίμα, περισσότερο πόλεμο, ασχημότερα θεάματα, καθήκον δικό μας είναι να δουλέψουμε ώστε να επικρατήσει η ειρήνη. Ότι μόνο δειλοί που κερδίζουν από τη μαζική καταστροφή λοιδορούν το “ειρήνη υμίν” και σε ασφαλή απόσταση από τα πεδία των μαχών απαιτούν κι άλλο πόλεμο».

«Ας εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που μας δίνει το Πάσχα να ξανασκεφτούμε πώς μπορούμε, κάθε μία, κάθε ένας, όλοι μαζί, να βοηθήσουμε του φωτός τη γέννηση. Χριστός Ανέστη. Χρόνια Πολλά από το ΜέΡΑ25», καταλήγει στο μήνυμά του ο κ. Βαρουφάκης.

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα