ΑρχικήΕπικαιρότηταΤα στοιχεία που παρουσίασε ο Δουδωνής για τις πυρκαγιές: Έχουμε τη χειρότερη...

Τα στοιχεία που παρουσίασε ο Δουδωνής για τις πυρκαγιές: Έχουμε τη χειρότερη επίδοση στην Ευρώπη

Δύο πίνακες που αναδεικνύουν το μέγεθος της καταστροφής από τις πυρκαγιές στη χώρα παρουσιάζει με tweet του ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής.

Πρώτον, Το σύνολο των καμένων εκτάσεων το 2023 είναι (έως αυτή τη στιγμή) το 1.09% της έκτασης της χώρας, έναντι ετήσιου μέσου όρου 0.33% κατά την περίοδο 2006-2022.

Δεύτερον, καμιά χώρα δεν παρουσιάζει τη δική μας εικόνα το 2023 ως προς τις καμένες εκτάσεις. Έχουμε, με πολύ μεγάλη διαφορά, τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

 

Αναλυτικά, ο Π. Δουδώνης έγραψε:

 

Η σκέψη μας είναι αυτή τη στιγμή στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές, τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που επιχειρούν στα μέτωπα. Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, πρέπει πρώτα να δούμε κατάματα τα στοιχεία. Δύο πρώτα συμπεράσματα λοιπόν με βάση τα στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών Δασικών Πυρκαγιών (effis.jrc.ec.europa.eu):

Συμπέρασμα 1ο – Το σύνολο των καμένων εκτάσεων το 2023 είναι (έως αυτή τη στιγμή) το 1.09% της έκτασης της χώρας, έναντι ετήσιου μέσου όρου 0.33% κατά την περίοδο 2006-2022.

Συμπέρασμα 2ο – Όπως βλέπετε στις κόκκινες μπάρες του γραφήματος, καμιά χώρα δεν παρουσιάζει τη δική μας εικόνα το 2023 ως προς τις καμένες εκτάσεις. Έχουμε, με πολύ μεγάλη διαφορά, τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των χωρών της ΕΕ.