ΑρχικήΕπικαιρότηταΤαΐστρες για τα αδέσποτα στον Πειραιά - Πώς μπορείτε να πάρετε τροφή

Ταΐστρες για τα αδέσποτα στον Πειραιά – Πώς μπορείτε να πάρετε τροφή

Η φροντίδα των αδέσποτων ζώων είναι ζήτημα πολιτισμού και ιδίως εν μέσω πανδημίας μας έχουν ανάγκη όσο ποτέ. Οι δήμοι που βάσει νόμου είναι υπεύθυνοι για την φροντίδα τους οφείλουν να τα σιτίσουν και τα περιθάλψουν.

Έτσι, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ανακοίνωσε την Κυριακή 26/4:

«Τοποθετήσαμε ταΐστρες και ποτίστρες σε διάφορα σημεία της πόλης και στις 5 δημοτικές κοινότητες του Πειραιά για να βοηθήσουμε τους πολίτες και τις φιλοζωικές οργανώσεις που ταΐζουν αδέσποτα, εν μέσω της πανδημίας. Όποιος πολίτης επιθυμεί να παραλάβει ξηρά τροφή για τα αδέσποτα μπορεί να απευθύνεται στα γραφεία της δημοτικής κοινότητας της περιοχής του.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, δεν ξεχνάμε και τους τετράποδους φίλους μας, φροντίζουμε όμως, όλοι εμείς που έχουμε κατοικίδια, να μαζεύουμε τις ακαθαρσίες τους, σεβόμενοι τη νομοθεσία για τη δημόσια υγιεινή, την εικόνα της πόλης μας και φυσικά τους συμπολίτες μας».

https://www.facebook.com/YiannisMoralis/posts/2698626116933763

Σημειωτέον ότι ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, έχει στείλει σχετική επιστολή στους δήμους «ειδική μέριμνα για αδέσποτα ζώα» εν μέσω πανδημίας πριν ανακοινωθούν τα μέτρα για την απαγόρευση της άσκοπης κυκλοφορίας ενώ έκανε αντίστοιχη αναφορά κατά τη διάρκεια των κυβερνητικών δηλώσεων στις 22 Μαρτίου. Στις 4 Απριλίου με πρωτοβουλία του δημιουργήθηκε το AnimalSolidarity.gov.gr και στις 15 Απριλίου δόθηκαν 1.410.500,00 από το υπουργείο Εσωτερικών σε 244 δήμους αποκλειστικά για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Περισσότερα σχετικά με το θέμα και αναλυτικά το ποσό που πήρε κάθε δήμος μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ