ΑρχικήΕπικαιρότηταΤελεσίγραφο Μητροπολίτη Ηλείας σε ανεμβολίαστους ιερείς: «Αν νοσήσετε από κορωνοϊό, θα τιμωρηθείτε»

Τελεσίγραφο Μητροπολίτη Ηλείας σε ανεμβολίαστους ιερείς: «Αν νοσήσετε από κορωνοϊό, θα τιμωρηθείτε»

Επιστολή στους 27 ανεμβολίαστους ιερείς της ενορίας του έστειλε σήμερα ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός.

Στην επιστολή, ο κ. Γερμανός καλεί τους ιερείς να γνωστοποιήσουν στη Μητρόπολη τους ακριβείς λόγους για τους οποίους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, με την κατάθεση βεβαιώσεων από νοσοκομείο.

Στην ίδια επιστολή προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που ασθενήσουν από κορωνοϊό και εξαιτίας της επιλογής της αυτής θα απέχουν από τα ιερατικά τους καθήκοντα θα τιμωρηθούν, «διότι άνευ λόγου και εξ αιτίας σου θα απέχεις των ιερατικών καθηκόντων σου» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Η επιστολή του Μητροπολίτη Ηλείας

Εις την Ιεράν Μητρόπολιν Ηλείας υπηρετούν 223 Εφημέριοι. Εξ αυτών δια διαφόρους προσωπικούς λόγους 27 είναι ανεμβολίαστοι. Προς τούτο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας απέστειλε προ ημερών την κάτωθι επιστολήν:

 

Προς

Tόν αιδ. …………………………………………

Εφημέριον Ι. Ν. Αγ. ………………………

………………………………………………………..

Αγαπητέ μου π. …………………………….,

Δια του παρόντος παρακαλώ να μου αναφέρης τους ακριβείς λόγους που δεν έχεις κάνει μέχρι σήμερα το εμβόλιον κατά του κορονοϊού. Τους λόγους να τους συνοδεύσης με σχετικές ιατρικές βεβαιώσεις Νοσοκομείου.

Επίσης σου γνωρίζω ότι σε περίπτωσι ασθενείας σου από κορονοϊόν θα τιμωρηθής, διότι άνευ λόγου και εξ αιτίας σου θα απέχης των ιερατικών καθηκόντων σου.

Τέλος, πατρικά σου συνιστώ να εμβολιασθής το συντομώτερον δια το ιδικό σου συμφέρον, της οικογενείας σου, των ενοριτών σου και όλων των Χριστιανών μας, αλλά και αποφυγής σκανδαλισμού.

Με πατρικές ευχές

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ