ΑρχικήΕπικαιρότηταΤέλος σε μούσια, σκουλαρίκια, κολάν και μακιγιάζ στα σχολεία της Κύπρου

Τέλος σε μούσια, σκουλαρίκια, κολάν και μακιγιάζ στα σχολεία της Κύπρου

Το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου επεξεργάζεται αλλαγές σχετικά με την εμφάνιση των μαθητών και των μαθητριών στα σχολεία, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και ο υπουργός Παιδείας.

Σύμφωνα με το alphanews, ειδική επιτροπή του υπουργείου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εκπαιδευτικών οργανώσεων, μελετά έναν… μεγάλο κατάλογο με τα όσα δεν θα επιτρέπονται πλέον εντός των σχολικών μονάδων. Οι υπό μελέτη απαγορεύσεις περιλαμβάνουν τόσο την εμφάνιση των αγοριών, όσο και των κοριτσιών.

Συγκεκριμένα:

Για τα αγόρια το σχέδιο περιλαμβάνει απαγόρευση για το μούσι, το μουστάκι, τα σκουλαρίκια και την κοτσίδα. Οσον αφορά τα κορίτσια θα απαγορεύεται το μακιγιάζ, οι ανταύγειες, τα μεγάλα βαμμένα νύχια και τα στενά παντελόνια και τα κολάν.

«Αυτό το διάστημα μελετώνται και πάλι οι κανονισμοί που αφορούν στην εμφάνιση των μαθητών και μαθητριών στα σχολεία. Ολα αυτά είναι υπό συζήτηση, αναμένω την τελική πρόταση της αρμόδιας επιτροπής που μελετά τους κανονισμούς εντός των ημερών για να υπάρξει διάλογος», δηλώνει ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης στον alphanews.

Την ίδια ώρα στα «απαγορευμένα αντικείμενα» εντός των σχολείων μελετάται να μπουν και οι ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τα smarthphones και τα τάμπλετ.