ΑρχικήΕπικαιρότηταΤέμπη: Αύριο η απολογία του μόνιμου σταθμάρχη- 1η Απριλίου η επανεκκίνηση Intercity...

Τέμπη: Αύριο η απολογία του μόνιμου σταθμάρχη- 1η Απριλίου η επανεκκίνηση Intercity Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Αύριο αναμένεται να απολογηθεί ο εμπειρότερος σταθμάρχης και στις 30 Μαρτίου ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, ενώ νωρίτερα, στον ειδικό εφέτη ανακριτή κατέθεσαν και άλλοι συμβασιούχοι σταθμάρχες, που ξεκίνησαν να εργάζονται από την 1η Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ μάλιστα, ο ειδικός εφέτης ανακριτής έχει ζητήσει τη μεταφορά των βαγονιών των δύο μοιραίων αμαξοστοιχιών σε καλά φυλασσόμενο χώρο, ενδεχομένως και σε στρατόπεδο μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα των πραγματογνωμόνων.

Σήμερα, ο συμβασιούχος σταθμάρχης, μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας εξακολουθεί να μην λειτουργεί πλήρως, με τους εργαζόμενους να υποστηρίζουν ότι δεν έχουν λάβει γραπτές εγγυήσεις ασφαλείας.

Ποια δρομολόγια παραμένουν σε «ακινησία»

Σήμερα αναμενόταν να επανεκκινήσει το δρομολόγιο του Προαστιακού «Αθήνα – Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών – Κόρινθος – Κιάτο – Αίγιο», κάτι που δεν έγινε ενώ σε ακινησία παραμένουν και τα υπεραστικά δρομολόγια στη Βόρεια Ελλάδα στα τμήματα:

-Θεσσαλονίκη – Φλώρινα

-Θεσσαλονίκη – Δράμα

-Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη

-Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο.

Επίσης, δεν εκτελούνται ούτε τα τουριστικά δρομολόγια στο τμήμα «Βόλος – Μηλιές».

Τα προβλήματα

Οι μηχανοδηγοί της Hellenic Train έχουν ενημερώσει για «τυφλούς σταθμούς», για δυσλειτουργίες στις ισόπεδες διαβάσεις και για βραδυπορίες, λόγω προβλημάτων στην υποδομή.

Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος ως διαχειριστής της υποδομής δηλώνει έτοιμος κι εγγυάται την ασφαλή χρήση του δικτύου. Έχει προχωρήσει σε εργασίες που αφορούν στον φωτισμό σε τρεις σήραγγες ενώ παράλληλα έχει διαθέσει 30 φορητά συστήματα GSMR με τα οποία διασφαλίζεται η επικοινωνία.

Το Σάββατο 1η Απριλίου αναμένεται η επανεκκίνηση για τα δρομολόγια των Intercity στη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

 

ΠΗΓΗ ΕΡΤ