ΑρχικήΕπικαιρότηταΤέμπη: Δείγματα 58 συγγενών, δύο σοροί αταυτοποίητες και μία στα αζήτητα

Τέμπη: Δείγματα 58 συγγενών, δύο σοροί αταυτοποίητες και μία στα αζήτητα

Συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών των θυμάτων του φρικτού σιδηροδρομικού δυστυχήματος με τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, με σκοπό η διαδικασία να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 55 σοροί. Όταν ολοκληρώνεται η ταυτοποίηση ενημερώνονται οι συγγενείς, η οποία καλούνται από την Αστυνομία να μεταβούν σε ξενοδοχείο της Λάρισας όπου και τους γίνεται η σχετική ενημέρωση. Ακολούθως εκδίδεται η ληξιαρχική πράξη θανάτου από το ληξιαρχείο Λαρίσης και η οικογένεια παραλαμβάνει το φέρετρο με τη σειρά για να πραγματοποιήσει την κηδεία.

DNA 58 συγγενών & έχουν ταυτοποιηθεί 55 νεκροί

Συνολικά έχουν δώσει δείγματα 58 συγγενείς, από τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί 55 θύματα. Ωστόσο, δύο συγγενείς δεν έχουν βρει τους ανθρώπους τους, θεωρούνται ακόμη αγνοούμενα. Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο γυναίκες, θύματα της τραγωδίας από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Αυτό συμβαίνει είτε γιατί είναι σε εξέλιξη η ταυτοποίηση ανθρωπίνων μελών για τις συγκεκριμένες σορούς, είτε γιατί έχουν εξαϋλωθεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει και μια επιπλέον σορός η οποία είναι στα αζήτητα. Δεν έχει δηλωθεί δηλαδή ως αγνοούμενος, δεν έχει δώσει κάποιος συγγενής DNA για να προχωρήσουν σε ταυτοποίηση. Ενδεχομένως να πρόκειται για άτομο που είχε επιβιβαστεί στη διαδρομή και δεν είχε προλάβει να κόψει εισιτήριο.

Ενδεχομένως, με αυτά τα δεδομένα να διαφοροποιηθεί κατά μια σορό ο συνολικός αριθμός των νεκρών, ωστόσο, αυτό μένει να επιβεβαιωθεί με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης με DNA.