ΑρχικήΕπικαιρότηταΤέμπη: Εισαγγελική έφοδος στα γραφεία του ΟΣΕ - Την Παρασκευή παίρνουν δείγμα...

Τέμπη: Εισαγγελική έφοδος στα γραφεία του ΟΣΕ – Την Παρασκευή παίρνουν δείγμα από το ιδιωτικό οικόπεδο που είχαν ρίξει τα μπάζα

Έφοδο στα γραφεία του ΟΣΕ πραγματοποίησαν χθες Τρίτη (02/04) αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελέα και μετά από εντολή που έδωσε ο εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας, οι αστυνομικοί μετά την εντολή του εφέτη ανακριτή, προχώρησαν στην κατάσχεση των σκληρών δίσκων με τα πρωτότυπα ηχητικά το βράδυ της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

 

 

Η έφοδος φαίνεται ότι έγινε με αφορμή τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Το Βήμα», περί παραποίησης και μονταρίσματος των συνομιλιών τη μοιραία βραδιά, έτσι όπως παρουσιάστηκαν από την επομένη ημέρα κιόλας του δυστυχήματος.

Από τα δημοσιεύματα προκύπτει ότι σκοπός της κατάσχεσης είναι μεταξύ άλλων να αντιπαραβληθούν τα ηχητικά ντοκουμέντα των συνομιλιών με τα πρωτότυπα, ώστε να διαπιστωθεί αν έχει γίνει αλλοίωση και σε τι βαθμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή οι αρχές θα λάβουν δείγμα από το ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχαν ρίξει τα μπάζα, στο σημείο του δυστυχήματος.