ΑρχικήΕπικαιρότηταΤέμπη- Ιατροδικαστής: 10 σάκοι με ανθρώπινα μέλη στο νεκροτομείο Λάρισας- Στους 57...

Τέμπη- Ιατροδικαστής: 10 σάκοι με ανθρώπινα μέλη στο νεκροτομείο Λάρισας- Στους 57 οι νεκροί

Στους 57 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη  και σύμφωνα με την προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή, έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο 14 απανθρακωμένες σοροί.

Μιλώντας στον Realfm 97,8, η κ. Λεονταρή είπε ότι μόνο σήμερα μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο 14 απανθρακωμένες σοροί, ενώ ακόμη 7 είχαν μεταφερθεί χτες ενώ πρόσθεσε ότι οι σάκοι με ανθρώπινα μέλη που βρίσκονται στο νεκροτομείο έχουν ξεπεράσει τους 10.

«Έχει ληφθεί από το κάθε μέλος DNA, οπότε κάποιο μέλος που μπορεί να ανήκει σε μια σορό διαμελισμένη, θα αποδοθεί στη σορό, κάποια μέλη που δεν θα ανήκουν σε σορό, θα έχουμε το DNA τους» ανέφερε, εξηγώντας τη διαδικασία ταυτοποίησης.

«Η ταυτοποίηση δεν είναι έργο των ιατροδικαστών. Συνδράμουμε βέβαια, αλλά είναι ευθύνη του εργαστηρίου της εξειδικευμένης ομάδας της Πολιτικής Προστασίας για μαζικές καταστροφές. Έχουμε την πληροφόρηση ότι προχωρά η εργαστηριακή διερεύνηση του DNA. Έχουμε ήδη, μέχρι στιγμής, 14 ολοκληρωμένα αποτελέσματα, τα οποία βρίσκονται στη διαδικασία ταυτοποίησης από το αρμόδιο άτομο», τόνισε η κ. Λεονταρή.

Τραγικές στιγμές εκτυλίσσονται  στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου με οχήματα – ψυγεία φτάνουν οι σοροί που έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια των δύο αμαξοστοιχιών που συγκρούστηκαν το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη.

Συγγενείς και φίλοι των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους, αλλά και όσων αγνοούνται, βρίσκονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και εκφράζουν την θλίψη αλλά και την οργή τους. Ήδη θρηνούν τους αγνοούμενους, αφού δεν θεωρούν πως μπορούν να βρεθούν ζωντανοί.

 

Πηγή Real Fm

 

Άγνωστος τελικώς ο αριθμός των επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας

Σήμερα, οι έρευνες των διασωστών εστιάζονται στο βαγόνι Νο3. Αυτό που προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι ότι το τρένο θα έπρεπε να έχει φτάσει στον εν λόγω σταθμό στις 22:11, αυτός ήταν ο προγραμματισμός. Ωστόσο, λόγω καθυστερήσεων, έφτασε στις 23:05. Ο φόβος των αρχών είναι ότι μπορεί να υπήρχαν άτομα που επιβιβάστηκαν στο τρένο χωρίς να κόψουν εισιτήριο από τα εκδοτήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εκδοτήρια κλείνουν στις 23:45. Όμως δέκα λεπτά πριν ξεκινήσει το τρένο απαγορεύεται κάποιος να αγοράσει εισιτήριο από τα εκδοτήρια. Συνεπώς αν κάποιος επιβιβαστεί, αγοράζει το εισιτήριό του επάνω στο τρένο. Κατά τις αρμόδιες πηγές, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει μαζικά, διότι υπάρχει πρόστιμο 10 ευρώ. Κανείς δε γνωρίζει εάν επιβιβάστηκε κόσμος τα τελευταία δέκα λεπτά πριν ξεκινήσει το τρένο από τον σιδηροδρομικό σταθμό στη Λάρισα.

Αυτό δεν ισχύει μόνο για τον συγκεκριμένο σταθμό, καθώς είχαν προηγηθεί εφτά στάσεις μέχρι να φτάσει το τρένο από την Αθήνα στη Λάρισα.