ΑρχικήΕπικαιρότηταΤέμπη: Στη δικαιοσύνη η κατάθεση του CEO της Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτε

Τέμπη: Στη δικαιοσύνη η κατάθεση του CEO της Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτε

Την ομόφωνη απόφαση να αποστείλει στη δικαιοσύνη την κατάθεση του CEO της Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτε, προκειμένου να ελεγχθούν τα όσα είπε στα μέλη της, έλαβε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά τις ευθύνες που οδήγησαν στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

« Η ΝΔ θεωρεί ότι η κατάθεση ήταν απολύτως εξοργιστική, προσβλητική και υποτιμητική για τα θύματα της τραγωδίας. Δε ζήτησε ένα συγγνώμη από τα θύματα, στα δικά τους τρένα έχασαν τη ζωή τους», είπε ο εισηγητής της ΝΔ, Λάζαρος Τσαβδαρίδης και πρόσθεσε: «ο μάρτυρας ήρθε για να ρίξει στάχτη στα μάτια μας , απέδωσε το δυστύχημα μόνο στο σταθμάρχη, δεν αναφέρθηκε σε λάθη μηχανοδηγών και την ευθύνη συνολικά της εταιρίας. Είναι εξοργιστική η άρνηση ευθυνών της Ηellenic Train. Μας έφεραν παλιά τρένα, σαπάκια. Να πάνε στον εισαγγελέα τα πρακτικά».

«Ελέγχεται η κατάθεση του μάρτυρα. Να διαβιβαστεί στην εισαγγελία Εφετών για το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της ψευδορκίας», είπε ο Βασίλης Κόκκαλης από τον ΣΥΡΙΖΑ.