ΑρχικήΕπικαιρότηταΤέμπη: «Την πάτησα» φέρεται να είπε ο σταθμάρχης -Ολοκληρώνεται η ταυτοποίηση των...

Τέμπη: «Την πάτησα» φέρεται να είπε ο σταθμάρχης -Ολοκληρώνεται η ταυτοποίηση των θυμάτων

Ένας άνθρωπος παραμένει άγνωστος μέχρι και σήμερα από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη καθώς δεν έχει τον έχει αναζητήσει κανείς.

Οι έλεγχοι στα εργαστήρια της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν ολοκληρωθεί από τα δείγματα βιολογικού υλικού που είχαν συγκεντρωθεί από τα ειδικά κλιμάκια της πυροσβεστικής. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, στα εγκληματολογικά εργαστήρια έφτασαν συνολικά, από την πρώτη στιγμή μέχρι και χτες, 107 δείγματα από νεκρούς και ανθρώπινα μέλη. Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν οι 55 νεκροί. Ένας νεκρός παραμένει ακόμα άγνωστος, καθώς δεν τον έχει αναζητήσει κανείς και δεν υπάρχει συγκριτικό δείγμα για την ταυτοποίηση μέσω DNA, ενώ μια γυναίκα αναζητεί ακόμα την κόρη της που επέβαινε στο τρένο, αλλά δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, στη Λάρισα ανέβηκαν επιβάτες που θα έκοβαν εισιτήριο μέσα στο τρένο.

Ο ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ

Σήμερα, Κυριακή, απολογείται ο σταθμάρχης της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, καθώς χθες, ο συνήγορός του πήρε προθεσμία αφού όπως υποστήριξε «υπήρξαν νέα στοιχεία».

 

 

Έγινε μια μικρή διακοπή στην απολογία του, σύμφωνα με τον δικηγόρο του και τώρα συνεχίζεται κανονικά ενώπιων της ανακρίτριας.

 

 

Πληροφορίες για τις κινήσεις του σταθμάρχη λίγο μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη έδωσε με ρεπορτάζ της η ΕΡΤ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, συνάδελφος του σταθμάρχη ο οποίος ήταν μαζί του τις ώρες που ακολούθησαν της σύγκρουσης, ο σταθμάρχης άρχισε να μπαινοβγαίνει στο σταθμαρχείο εμφανώς αγχωμένος, νευρικός, άρχισε να καπνίζει μέχρι που άρχισαν να φτάνουν στο σταθμαρχείο της Λάρισας οι πρώτες πληροφορίες για τους νεκρούς. Κάποια στιγμή λέει ο συνάδελφός του τις πρώτες πρωινές ώρες, γύρισε και του είπε ότι “την πάτησα” προφανώς αντιλαμβανόμενος ότι έχει κάνει ένα τραγικό λάθος»

 

 

Το «μαύρο κουτί»

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο της τραγωδίας εντοπίστηκε και το καταγραφικό, το λεγόμενο «μαύρο κουτί» του ενός εκ των δύο τρένων, χωρίς να έχει επί του παρόντος διευκρινιστεί σε ποια αμαξοστοιχία ανήκε. Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται επίσης όλες οι συνομιλίες μεταξύ του μηχανοδηγού του Intercity 62 και του Σταθμάρχη Λάρισας.