Τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού στη Μονή Εσφιγμένου – Οι τρεις νοσηλεύονται

9 mins read

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος καθώς όπως αναφέρει το GRTimes.gr, έχουν εντοπιστεί αρκετά κρούσματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τουλάχιστον τέσσερις μοναχοί οι οποίοι έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό στην Ιερά Μονή, ενώ εξ αυτών οι τρεις έχουν μεταφερθεί  και νοσηλεύονται στο «Ιπποκράτειο» στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι όσοι μένουν στη μονή είναι ανεμβολίαστοι, ενώ συμπτώματα κοροναϊού εμφανίζουν κι άλλοι μοναχοί. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία της ιχνηλάτησης, προκειμένου να εντοπιστούν στενές επαφές.

Πηγές από το Άγιο Όρος αναφέρουν στο GRTimes.gr, ότι η διασπορά ξεκίνησε όταν ένας μοναχός βγήκε για ψώνια εκτός της «Αθωνικής Πολιτείας». Όταν επέστρεψε στη Μονή, εμφάνισε συμπτώματα κοροναϊού και στη συνέχεια τέθηκε σε απομόνωση.

Πηγές από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν πως όλη η κοινότητα έχει μπει σε περιορισμό μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων. Επισημαίνουν δε, ότι η Πολιτική Προστασία ενεργεί με πλήρη σεβασμό προς το αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους και στην ευαισθησία των μοναχών σε έξωθεν παρεμβάσεις και, όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις, έρχεται σε επαφή τόσο με τους μοναχούς για να τους ενημερώσει, όσο και με τους ηγούμενος προκειμένου να παρθούν μέτρα περιορισμού πρόσβασης του κοινού στις μονές.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα