ΑρχικήΕπικαιρότηταΤεταμένο το κλίμα στα Προπύλαια: Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Τεταμένο το κλίμα στα Προπύλαια: Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιείται αυτή την ώρα στα Προπύλαια υπέρ του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.
Η κατάσταση είναι τεταμένη στο κέντρο της Αθήνας με διμοιρίες των ΜΑΤ να έχουν περικυκλώσει περίπου δέκα άτομα και να τους ζητούν να αποχωρήσουν από το σημείο ώστε να μην χρειαστεί να προχωρήσουν σε προσαγωγές.
Οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν προς την Ομόνοια ενώ οι Αρχές προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών σε δεύτερη ομάδα συγκεντρωμένων η οποία διαλύθηκε αμέσως.
Υπενθυμίζεται πως στις 16.00, με εντολή της Αστυνομίας έκλεισε ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο».
Νωρίτερα σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου υπήρχε κάλεσμα για την συγκέντρωση αλληλεγγύης.
Στο κείμενο αναφερόταν:
«Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 19/1 στα Προπύλαια στις 17:30
Στις 8/1/2021 ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας, μέλος της Ε.Ο. 17 Νοέμβρη, ξεκίνησε απεργία πείνας ενάντια στην εκδικητική μεταχείρισή του από την εξουσία και την κυβέρνηση που ετσιθελικά και αντιβαίνοντας ακόμα και τους ίδιους της τους νόμους τον κρατάει στις φυλακές Δομοκού αντί να τον μεταγάγει στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου και δικαιούται να βρίσκεται.
Βάζοντας το σώμα του ανάχωμα ενάντια στην κρατική και κατασταλτική ασυδοσία διεκδικεί τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Το αίτημα του συντρόφου είναι πλήρως δίκαιο.
Απέναντι στην κυβέρνηση και τους κρατικούς σχεδιασμούς, στην προπαγάνδα των ΜΜΕ, στη CIA και σε όλο το αστυνομικό-δικαστικό σύμπλεγμα, στεκόμαστε στο πλευρό του συντρόφου μέχρι τη νίκη.
Γιατί ο ρεβανσισμός που εκφράζεται στο πρόσωπό του αποτελεί κομμάτι της συνολικής κοινωνικής και ταξικής επίθεσης που δεχόμαστε.
Γιατί δεν κατάφεραν και δεν θα καταφέρουν να υποτάξουν έναν λαϊκό αγωνιστή, έναν αμετανόητο επαναστάτη αντάρτη πόλης, μια ζωή δοσμένη στον αγώνα.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.
Κανένα καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους.
Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα».