ΑρχικήΕπικαιρότηταΤεχνολογικός εξοπλισμός ενισχύει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα δημόσια σχολεία της χώρας

Τεχνολογικός εξοπλισμός ενισχύει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα δημόσια σχολεία της χώρας

Σε μια περίοδο αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών δομών, έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από την πολιτεία, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, να διατηρηθεί στενή η επαφή με τη μαθησιακή διαδικασία, αλλά και να ενισχυθούν οι ψηφιακές δεξιότητες όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Μία κρίσιμη συγκυρία που δίνει παράλληλα την ευκαιρία για ουσιαστική αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού των σχολείων.

Όπως έχει αναφέρει και η Υπουργός Παιδείας, κα Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο της εφαρμογής της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, όλοι οι εκπαιδευτικοί και τα στελέχη των εκπαιδευτικών βαθμίδων έχουν ανταποκριθεί και προσαρμοστεί τάχιστα στις νέες διαδικασίες, ενώ επισήμανε «η κρίση (είναι ευκαιρία) να γίνει αφορμή να αξιοποιήσουμε δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας, να αξιοποιήσουμε ψηφιακά εργαλεία, να εξελίξουμε τις ψηφιακές μας δεξιότητες».

Στο πλαίσιο αυτό, η κα Κεραμέως ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν laptop και tablet στις σχολικές μονάδες, με πρώτη προτεραιότητα εκείνες που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Από εκεί ο Διευθυντής, ανάλογα με τις ανάγκες που παρουσιάζονται, θα μπορεί να τα δανείζει σε εκπαιδευτικούς ή μαθητές του σχολείου του. Το Υπουργείο φρόντισε ακόμα, ώστε από την Τετάρτη 8 Απριλίου να μην χρεώνονται τα δεδομένα σε πρόσβαση από κινητά δίκτυα στις ψηφιακές πλατφόρμες ,που χρησιμοποιούνται για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Anytime, η πρώτη direct ασφάλιση αυτοκινήτου από την INTERAMERICAN, που από τη φύση της ως ασφαλιστικό brand γεννήθηκε μέσα από το digital περιβάλλον, αναλαμβάνει να συνεισφέρει στο έργο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και να δώσει τα εργαλεία στα παιδιά, σε περιοχές της χώρας που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες, με τη δωρεά tablets.

Έτσι, σε συνεργασία με το Υπουργείο, προσφέρει 1.500 tablets HUAWEI T3 9.6″, τα οποία θα κατανεμηθούν σε δημόσια σχολεία στους νομούς της χώρας με τις μεγαλύτερες ανάγκες, ώστε να βελτιωθεί η παρεχόμενη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αλλά και να εμπεδωθεί μακροπρόθεσμα η καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Η Anytime, στηρίζει τους μαθητές, τις οικογένειες, τους δασκάλους και καθηγητές αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο της εκπαίδευσης και της ενίσχυσης των ψηφιακών δεξιοτήτων, γιατί αξίζει κάθε στιγμή περισσότερη πρόσβαση στη γνώση.


 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ