Θα συνεχιστεί στις 28 Ιανουαρίου η δίκη για την τραγωδία στη Μάνδρα

14 mins read

Η δίκη για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στην Μάνδρα που στοίχισε τη ζωή σε 24 ανθρώπους θα συνεχιστεί στις 28 Ιανουρίου.

Το δικαστήριο, μετά από μια τρίωρη διακοπή, ανακοίνωσε πως η δίκη θα συνεχιστεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας και σε εκείνη τη συνεδρίαση θα εξεταστεί αν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής της αίθουσας όπου θα διεξάγεται η ακροαματική διαδικασία.

Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Αλέξης Κούγιας, εξερχόμενος από την αίθουσα του δικαστηρίου μίλησε για την ανάγκη να εκδοθεί μία δίκαιη απόφαση για τους συγγενείς των θυμάτων και για τους πληγέντες.

Με την σειρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιάννη Βασιλείου, πρώην αντιπεριφερειάρχη Αττικής, Διονύσης Γκούσκος υπογράμμισε ότι «Δεν πρέπει να λησμονούμε δύο σοβαρά θέματα στη δίκη αυτή. Το πρώτο είναι ότι υπήρξε πράγματι θεομηνία, η οποία ήταν απρόβλεπτη και αδύνατη να αντιμετωπιστεί. Το δεύτερο είναι αν αναζητάμε ευθύνες του ανθρώπινου παράγοντα, ναι υπάρχουν και είναι του ανθρώπινου παράγοντα που επί 30 χρόνια, είτε κυβέρνηση κεντρικά είτε διοίκηση τοπικά, άφησε την περιοχή εν γνώσει των προβλημάτων απροστάτευτη».

Και πρόσθεσε ότι «οι μικρότερες ευθύνες βαραίνουν την εφήμερη τοπική ηγεσία», τονίζοντας ότι «Γι’ αυτό είμαστε εδώ και θα αντιμετωπίσουμε με μεγάλη προσοχή και σεβασμό τα οποιαδήποτε ψήγματα ευθύνης προκύπτουν από το κατηγορητήριο το οποίο είναι έωλο και πολύ πρόχειρα φτιαγμένο».

Πλήθος συγγενών των θυμάτων συγκεντρώθηκε σήμερα στο δικαστήριο, αρκετοί από τους οποίους βρίσκονται στον κατάλογο των μαρτύρων.

Παράλληλα, η κ. Σοφία Αναστασίου, εκ των συγγενών των θυμάτων, δήλωσε «Ζητάω δικαιοσύνη και να εξαντλήσει το δικαστήριο όλη την αυστηρότητα ώστε να μην υπάρχουν μελλοντικές τραγωδίες. Εγώ έχασα τη μητέρα μου αλλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες γιατί ήδη από εχθές είμαι σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση. Ξαναθυμάμαι πάλι γεγονότα. Δεν ξεπερνιούνται αυτά. Έχουν γίνει έργα, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί. Ωστόσο είναι τραγικό “το να πρέπει” να πεθαίνουν 24 άνθρωποι με τέτοιο φρικτό τρόπο, για να έχουμε τα αυτονόητα, την ασφάλεια ως πολίτες».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα