ΑρχικήΕπικαιρότηταΘάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Αν χρειαστεί θα πάω σε ψυχίατρο για...

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Αν χρειαστεί θα πάω σε ψυχίατρο για το Μινχάουζεν»

Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Φλάμη παραχώρησε η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα, τα οποία χάθηκαν μέσα σε τρία χρόνια, με την ίδια να χαρακτηρίζει καχύποπτους όσους αφήνουν αιχμές προς το πρόσωπό της και επαναλαμβάνει ότι ουδέποτε θα έβλαπτε τα παιδιά της, ενώ τις τίθεται για πρώτη φορά ερώτηση για το σύνδρομο Μινχάουζεν, με την ίδια να είναι ξεκάθαρη «Αν χρειαστεί θα πάω σε ψυχίατρο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο διάλογος της μητέρας με τον Κώστα Φλαμή

Κ.Φ. Γιατί πιστεύεις ότι κάποιοι λένε… η μάνα η φόνισσα και άλλα τέτοια;

Ρούλα Π.: «Γιατί είναι καχύποπτοι»!

Κ.Φ.: Και για ποιο λόγο δεν λένε π.χ, ο Μάνος;

Ρούλα Π.: Γιατί οι δημοσιογράφοι δίνουν έμφαση σε μένα.

Κ.Φ. : Οι δημοσιογράφοι μπορεί να έχουν πηγές. Δεν τα βγάζουν από το μυαλό τους.

Ρούλα Π.: Εγώ ξέρω ότι δεν υπάρχει τίποτα.

Κ.Φ. Ναι, αλλά καταλαβαίνεις. Κυκλοφορούν και σενάρια.

Ρούλα Π.: Ναι, καταλαβαίνω, Αλλά κατάλαβε κι εσύ τη θέση μου. Αν σου έλεγαν για τη μάνα σου τι θα απαντούσες;

Κ.Φ.: Θα έπεφτα από τα σύννεφα. Αλλά τους φαίνεται τόσο περίεργο όλο αυτό. Και οι γιατροί δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις. Υπάρχει δε και το σενάριο με το σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου.

Ρούλα Π.: Μάλιστα. Οταν έρθει η ώρα θα αποδειχθεί και αυτό.

Κ.Φ. Οτι δηλαδή κάποιο άτομο μπορεί να πάσχει από αυτό; Πώς θα αποδειχθεί αυτό;

Ρούλα Π.: Αυτά δεν τα ξέρω. Πιθανόν από εξετάσεις ψυχιάτρων. Ούτε αυτοί θα ξέρουν;

Κ.Φ.: Φυσικά και θα ξέρουν. Αν σου ζητηθεί, θα πας και σε ψυχίατρο;

Ρούλα Π. Φυσικά. Φυσικά και θα πάω.

Πάτρα: «Πώς θα πείραζα εγώ τα παιδιά μου;»

«Πώς θα πείραζα εγώ τα παιδιά μου; Με τι λογική; Ημουν δίπλα τους». Ξέσπασε μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα η μητέρα των τριών κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στην Πάτρα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης αποφάσισαν να βγουν και να μιλήσουν για τους τραγικούς θανάτους των παιδιών τους, απαντώντας και στις επικρίσεις που δέχονται.

«Δεν είμαστε εγκληματίες. Μας κατακρίνουν γιατί στα social media χαμογελούσαμε. Ναι, χαμογελούσαμε, ναι, είχαν χαθεί δύο παιδιά, αλλά υπήρχε άλλο ένα πίσω. Γιατί να απολογηθούμε γιατί πήγαμε ένα ταξίδι. Είχαμε ένα παιδί. Δεν μας έχουν αφήσει να θρηνήσουμε το παιδί μας», ανέφεραν (στο Star) και περιέγραψαν το πώς κατέληξαν και τα τρία τους παιδιά, μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

«Μέχρι και το 2019 που η Μαλένα παρουσίασε ένα πρήξιμο στο λαιμό, όλα πήγαιναν καλά. Οι γιατροί δεν έβρισκαν τίποτα. Κάποια στιγμή βρέθηκε ένας λεμφαδένας πιο σκληρός και βγήκε η διάγνωση για λευχαιμία. Τελικά στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν ξύπνησε ξαφνικά, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και πέθανε. Με κοίταξε και πέθανε μπροστά μου. Οι εξετάσεις που ακολούθησαν έδειξαν ηπατική ανεπάρκεια», είπε η μητέρα για τα τελευταία δευτερόλεπτα της ζωής της Μαλένα που πέθανε το 2019, όταν ήταν 3,5 ετών.

Για την απώλεια του μόλις έξι μηνών μωρού τους, της Ιριδας, το 2021 η μητέρα περιέγραψε, ανάμεσα στα άλλα: «Εκείνο το βράδυ την έβαλα για ύπνο όπως έκανα πάντα. Ημουν με την αδερφή μου και στις 02.30 πήγα και τη σκέπασα, όπως έκανα και στις 07.30. Στις 11.00 όταν μπήκε η αδερφή μου, τη βρήκε νεκρή στην κούνια με ένα πανάκι γεμάτο αίματα. Πάνω στον πανικό, προσπάθησα να της κάνω ανάνηψη. Εγώ ένα ΤΕΕ έχω τελειώσει, δεν έχω τελειώσει νοσηλευτική. Δεν τα κατάφερα και το παιδί κατέληξε».

Οσον αφορά στον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, είπε ότι ενώ κοιμόταν μαζί της «πετάχτηκε και έκανε σπασμούς. Ηταν μελανιασμένη στα χείλη της. Από το φόβο μας και μόνο την πήγαμε στο Καραμανδάνειο. Μας είπαν πως όλο αυτό ήταν ψυχολογικό και μας είπαν πως θα μας δώσουν εξιτήριο. Της έκαναν άλλες εξετάσεις και μας είπαν ότι έχει γαστρεντερίτιδα. Το παιδί ξύπνησε και πάλι στον ύπνο του και πνιγόταν. Μας έλεγε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει και ζητούσε τους γιατρούς. Επειδή κάποιοι τονίζουν ότι πάντα ήταν η μαμά, θέλω να τονίσω πως κάθε μαμά θα έκανε το ίδιο. Κάθε μαμά θα ήταν δίπλα στο παιδί της. Οπότε όλο αυτό είναι ανόητο».

Ομως τα πράγματα πήραν ξαφνικά εφιαλτική τροπή και για την Τζωρτζίνα. «Μου έλεγε το παιδί “μαμά κοιμάσαι;”. Δεν ήθελε να κοιμηθώ… Ξαφνικά ξυπνάει, σηκώνεται και πέφτει πίσω. Εγώ ήμουν πανικόβλητη και φωνάζω τους γιατρούς. Eτρεξαν και μετά από προσπάθεια 55 λεπτών την επανέφεραν».
Oπως υποστήριξε, αποφάσισαν να μπει ο απινιδωτής. «Πήγε στο Ωνάσειο και το πρώτο βράδυ έκανε το ίδιο επεισόδιο. Εκεί δεν ήμουν μπροστά. Το παιδί διασωληνώθηκε. Μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά γι’ αυτό που της συνέβη».

Το κοριτσάκι, συνέχισαν οι γονείς, συνήλθε και προσπαθούσε να ανακτήσει τους ρυθμούς της, «μετά από 7 μήνες όμως άρχισε να μην τρώει και να κάνει εμετούς. Μας είπαν να μπει στην Παιδιατρική του Ρίου. Το βράδυ ήταν ήρεμη, κοιμήθηκε χωρίς να κάνει εμετό. Το δεύτερο βράδυ βλέπαμε τηλεόραση και μας κάνει ένα τεράστιο επεισόδιο με σπασμούς, με συνέπεια να μεταφερθεί στη ΜΕΘ. Δεν έχουμε καταλάβει πώς προήλθε».