Θεμιστοκλέους: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο να λήγουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού» – Θα κάνουμε 4η δόση;

10 mins read

Aνοιχτό το ενδεχόμενο να λήγουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί κοινή απόφαση και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, άφησε την Παρασκευή, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως εξήγησε συζήτηση για λήξη του πιστοποιητικού έχει ανοίξει και σε επιστημονικό σκέλος και σε διοικητικό σκέλος. «Στη Γαλλία προχώρησαν σε λήξη πιστοποιητικού στους άνω των 65 ετών, γίνεται συζήτηση σε επίπεδο υπουργών ΕΕ, αν δεν υπάρξει κοινή απόφαση μπορεί κι η χώρα μας να προχωρήσει σε διαφορετική κατεύθυνση» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης, ανέφερε: «Δεν έχει ξεκαθαρίσει, αλλά λογικά μέχρι στιγμής μάλλον δε θα χρειαστεί τέταρτη».

«Έχουμε 225.000 με 230.000 ραντεβού πρώτης δόσης και περίπου 300.000 ραντεβού τρίτης δόσης τις τελευταίες 10 μέρες. Έχουμε φτάσει στους 55.000 εμβολιασμούς την ημέρα από 20.000 εμβολιασμούς την ημέρα, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας. «Αυτό είναι πολύ καλό, το ζητούμενο είναι αυτό να συνεχιστεί πέρα από αυτή την εβδομάδα και να το δούμε να αναπτύσσεται πέρα από τις 10 ή 20 μέρες, είναι πολύ σημαντικό».

«Η πλατφόρμα για την τρίτη δόση θα ανοίγει στους 5,5 μήνες για να κανείς εμβόλιο στους 6 μήνες, θα ανακοινώσουμε τη Δευτέρα την ακριβή ημερομηνία που ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση, θέλει μικρή τεχνική προσαρμογή»

«Έχουμε αλλάξει τα εμβολιαστικά κέντρα για να φαίνεται το εμβόλιο που κάνει ο καθένας για να διευκολύνουμε τους πολίτες» διευκρίνισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Facebook Comments