ΑρχικήΕπικαιρότηταΘεμιστοκλέους: «Κάτω από 10 αλλεργικές αντιδράσεις σε 2,7 εκατ. εμβολιασμούς στην Ελλάδα...

Θεμιστοκλέους: «Κάτω από 10 αλλεργικές αντιδράσεις σε 2,7 εκατ. εμβολιασμούς στην Ελλάδα – Όλοι καλά»

O Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μίλησε στην εκπομπή Brainstorming του Action24 με τον Σταμάτη Ζαχαρό και την Κατερίνα Δούκα υπογραμμίζοντας ότι «στόχος είναι να μην χαθεί κανένα εμβόλιο».

«Κανονικά και η άυλη συνταγογράφηση και ραντεβού για την πλατφόρμα 30-3», εξήγησε. «Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 50-54», είπε και συμπλήρωσε ότι «θα είναι σύντομα τα ραντεβού εμβολιασμού για τις ηλικίες 30-39».

«Ιούνιο – Ιούλιο θα έχει μπει ο προγραμματισμός για τον εμβολιασμό όλου του ενήλικου πληθυσμού», σημείωσε ενώ ανακοίνωσε ότι «έχουν ηρεμήσει τα πράγματα με το εμβόλιο της AstraZeneca μετά την απόφαση του EMA και του ΠΟΥ».

«Δεν έχει ακόμα αποφασιστεί αν θα χρειαστεί 3η δόση για τον εμβολιασμό», απάντησε σε σχετική ερώτηση.

«Τα εμβόλια είναι ασφαλή – Σώζουν ζωές, είναι ο μοναδικός τρόπος για να νικήσουμε την πανδημία», ξεκαθάρισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

«Κάτω από 10 αλλεργικές αντιδράσεις σε 2,7 εκατ. εμβολιασμούς στην Ελλάδα – Όλοι καλά στην υγεία τους», επεσήμανε απαντώντας σε όσους αμφισβητούν την ασφάλεια των εμβολίων.

«Έστω και με μία δόση έχει εμβολιαστεί το 1/5 της χώρας», είπε. «Έχει ανοίξει η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού», απάντησε.

«Πάει μέχρι και 42 μέρες η δεύτερη δόση της pfizer», κατέληξε.