Θεμιστοκλέους μετά την αύξηση των κρουσμάτων: Έχουμε πλέον 25.000 ραντεβού την ημέρα για πρώτη δόση (video)

15 mins read

Καλεσμένος στο Action24 και στην εκπομπή Briefing με τον δημοσιογράφο, Γιώργο Πιέρρο, ήταν καλεσμένος ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κύριος Θεμιστοκλέους για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και τα ποσοστά εμβολιασμού τόνισε ότι «Η χώρα μας βρίσκεται εκεί που βρίσκονται και άλλες χώρες της Ευρώπης με την διαφορά ότι εδώ κάνουμε πολλά τεστ». Παράλληλα έκανε σαφές πως «Η πανδημία υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει. Η διαφορά με τα προηγούμενα κύματα είναι ότι έχουμε το εμβόλιο. Θα θέλαμε μεγαλύτερα ποσοστά βέβαια». Όσον αφορά τα ραντεβού που κλείνονται έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας «Τις τελευταίες 3 μέρες κλείνονται πολλά ραντεβού 1ης δόσης. Περίπου 25.000 την ημέρα στα αντίθεση με το προηγούμενο διάστημα που κυμαίνονταν στις  7-8 χιλιάδες».

Στην ερώτηση του Γιώργου Πιέρρου, τι φταίει που έχουμε χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού σε σχέση με χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ισπανια και που βάζουμε τον πήχη, ο κύριος Θεμιστοκλέους ανέφερε «Ο πήχης είναι εκεί που θα ελέγξουμε την πανδημία. Είναι δύσκολο να τεθεί ο πήχης αλλά θα πρέπει να είναι κοντά στο 80%». Και συνέχισε λέγοντας πως «Ο διαχωρισμός δεν είναι Ελλάδα ή Γερμανία ή Ισπανία. Είναι διαχωρισμός ανάμεσα σε δύση – ανατολή. Είμαστε  καλύτερα σε σχέση με τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες, αλλά χειρότερα στις δυτικές».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι η πανδημία δεν είναι προσφέρεται για πολιτική αντιπαράθεση.

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού ή την επέκταση σε επαγγελματικές ομάδες «Καμία χώρα δεν την έχει εφαρμόσει εκτός Ιταλίας. Ειδικά για τον γενικό πληθυσμό είναι εκτός συζήτησης. Το να βάλουμε υποχρεωτικότητα σε συγκεκριμένες ομάδες δημοσίων υπαλλήλων δημιουργεί άλλα προβλήματα όπως, που θα βρούμε αστυνομικούς ή πυροσβέστες».

Σχετικά με την τρίτη δόση, ανέφερε πως «γίνεται για να προστατευθεί ο ίδιος και η οικογένειά του», ενώ για το ποιοι κλείνουν ραντεβού και τι γίνεται με το μονοδοσικό της Johnson & Jonhsnon «Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για όσους έχουν κάνει το μονοδοσικό και έχουν περάσει 2 μήνες. Αυτό αφορά κυρίως τους νέους. Η τρίτη δόση θα γίνει είτε με Johnson & Johnson είτε με Pfizer. Επίσης ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 18 και πάνω και οι οποίοι έχουν συμπληρώσει 6 μήνες από την δεύτερη δόση». Τα ραντεβού κλείνονται πως είπε εντός 28 ή 48 ωρών σε κοντινό κέντρο υγείας.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα