Θεμιστοκλέους: «Οι 16χρονοι θα εμβολιαστούν με pfizer όταν έρθει η σειρά τους»

8 mins read

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μίλησε στην εκπομπή Evening Report του Action24 με τον Γιώργο Κουβαρά.

Ερωτηθείς για το πότε θα έχει χτιστεί το τείχος ανοσίας, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε: «Τέλος Μαίου θα έχει εμβολιαστεί το 30% του πληθυσμού. Εντός Ιουλίου θα έχουμε φτάσει το 60%, μπορεί και λίγο παραπάνω, δεδομένου ότι η Johnson & Johnson θα παραδώσει τις 900.000 δόσεις που έχει υποσχεθεί».

«Για να πάμε σε μεγαλύτερο άνοιγμα των εμβολίων θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η προτεραιοποίηση», ανέφερε ενώ για τον εμβολιασμό των εφήβων αναμένουμε τις αποφάσεις του ΕΜΑ, σημείωσε και όπως είπε η άδεια του εμβολίου της Pfizer είναι για τους 16 ετών και άνω. Οι ηλικίες 16-18 θα εμβολιαστούν όταν έρθει η σειρά τους με την Pfizer, τόνισε.

Στο 80% το ποσοστό των εμβολιασμών στις ηλικίες 74-79 και στις ηλικίες άνω των 80 ετών θα εμβολιάσουμε το 100%, δήλωσε.

Σχετικά με τον εμβολιασμό των υγειονομικών είπε ότι οι γιατροί του Ε.Σ.Υ. έχουν εμβολιαστεί πάνω από 80% και λίγο πάνω από το 60% ο εμβολιασμών των νοσηλευτών.

Έως 31 Μαΐου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί στα νησιά και σύντομα οι ανακοινώσεις για τους εμβολιασμούς κατ’ οίκον, σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους.

Στους ευπαθείς της ομάδας Α έχει εμβολιαστεί πάνω από το 70% και τέλος Μαΐου θα έχουμε εμβολιάσει το το 33% των πολιτών.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα