ΑρχικήΕπικαιρότηταΘεμιστοκλέους: «Είμαστε έτοιμοι επιχειρησιακά για την τρίτη δόση εμβολίου»

Θεμιστοκλέους: «Είμαστε έτοιμοι επιχειρησιακά για την τρίτη δόση εμβολίου»

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ενημέρωσε ότι σήμερα ως τώρα έγιναν 37.000 εμβολιασμοί και η ημέρα θα κλείσει με περίπου 45.000 εμβολιασμούς.

 

Στη συνέχεια ανέφερε ότι για το πρόγραμμα εμβολιασμός κατ’ οίκον προς το παρόν έχουν κάνει αίτηση 3.200 πολίτες κι έγινε ήδη εμβολιασμός σε 725 πολίτες.

Ερωτηθείς για την πτώση που παρατηρείται στα ραντεβού εμβολιασμού το τελευταίο διάστημα, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι είναι παρόμοια με αυτή που υπάρχει και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα παραμένει πάνω από το μέσο όρο.

«Σίγουρα η πτώση οφείλεται στο καλοκαίρι και ευελπιστούμε ότι μετά τις 15 Αυγούστου θα μπαίνουν νέα ραντεβού στο πρόγραμμα».

Σε ερώτηση που δέχθηκε αναφορικά με την τρίτη δόση εμβολίου, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας απάντησε αρχικά πως πιθανότατα δεν θα χρειαστεί τεστ αντισωμάτων ως κριτήριο για το αν κάποιος θα κάνει τρίτη δόση ή όχι.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η χώρα είναι έτοιμη σε επιχειρησιακό επίπεδο για να ξεκινήσει το πρόγραμμα της τρίτης δόσης του εμβολίου αν αυτό αποφασιστεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ωστόσο, σημείωσε με νόημα πως μέχρι στιγμής απόφαση για χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου δεν έχει παρθεί σε καμία χώρα της ΕΕ.

Δείτε την ενημέρωση από τον Μάριο Θεμιστοκλέους