ΑρχικήΕπικαιρότηταΘεοδωρίδου: «Αισιοδοξία σχετικά με χορήγηση τρίτης δόσης - Κρατάει πολύ η ανοσία»

Θεοδωρίδου: «Αισιοδοξία σχετικά με χορήγηση τρίτης δόσης – Κρατάει πολύ η ανοσία»

H Μαρία Θεοδωρίδου στη σημερινή ενημέρωση τόνισε πως υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με διπλή χαρά, αφού θεωρείται σύμμαχος στη μάχη κατά της πανδημίας.

Όπως είπε η υποχώρηση της πανδημίας οφείλεται κυρίως στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, ενώ έκρουσε καμπανάκι για την μετάλλαξη Δέλτα και το ενδεχόμενο νέου κύματος της πανδημίας. Σημείωσε με νόημα πως αν έρθει αυτό το νέο κύμα, θα είναι ηπιότερο σε ό, τι αφορά τις νοσηλείες και θα αφορά αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους.

«Σε 20 από τις 28 χώρες της ΕΕ που συστήνεται ως πρόγραμμα εμβολιασμού με δύο δόσεις του εμβολίου της Astrazeneca, γίνεται σύσταση χορήγησης με αυτό το εμβόλιο στην δεύτερη δόση, αφού ο κίνδυνος είναι πραγματικά ελάχιστος», επεσήμανε υπενθυμίζοντας πως άνοιξε η πλατφόρμα για αλλαγή της δεύτερης δόσης με Astrazeneca για όσους το δικαιούνται.

«Η χορήγηση δύο διαφορετικών τύπων εμβολίων είναι ακόμη υπό διεθνή μελέτη», είπε επίσης, πριν αναφερθεί στις αναφορές που γίνονται ήδη διεθνώς για χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου. Υπογράμμισε ότι οι μελέτες θα καθορίσουν το πότε θα χρειαστεί η τρίτη «αναμνηστική» δόση, ωστόσο τόνισε πως με βάση τα ως τώρα δεδομένα, η προστασία από τις δύο δόσεις δείχνει να διαρκεί περισσότερο από όσο υπολόγιζαν αρχικά οι ειδικοί.