ΑρχικήΕπικαιρότηταΘεοδωρίδου: «Το 99% των θανάτων από κορωνοϊό αφορά σε ανεμβολίαστους»

Θεοδωρίδου: «Το 99% των θανάτων από κορωνοϊό αφορά σε ανεμβολίαστους»

Στη σημερινή ενημέρωση η Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στην μετάλλαξη Δέλτα και πώς ο κορονοϊός «τρέχει» γρηγορότερα από εμάς: «Το χαρακτηριστικό του ιού με την μετάλλαξη Δέλτα είναι η υψηλή μεταδοτικότητα και συγκεκριμένα είναι έως 70% πιο μεταδοτική από την βρετανική μετάλλαξη».

Επισημαίνοντας ότι θα «χτυπήσει» κυρίως τους ανεμβολίαστους και τα παιδιά. Ανέφερε σαν παράδειγμα το Ισραήλ, μια χώρα – πρότυπο σε ό, τι αφορά το πρόγραμμα εμβολιασμού, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

«Ο εμβολιασμός με δύο δόσεις με τα εμβόλια της Pfizer και της Astrazeneca προστατεύει κατά της σοβαρής νόσησης κατά 96% για το πρώτο και κατά 92% για το δεύτερο, αναφορικά πάντα με την μετάλλαξη Δέλτα», συμπλήρωσε. «Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία από τις ΗΠΑ, το 99% των θανάτων λόγω λοίμωξης από κορονοϊό αφορά σε ανεμβολίαστους. Και θεωρείται και από τον ΠΟΥ και από όλους τους διεθνείς φορείς απαράδεκτο να σημειώνονται θάνατοι όταν μπορούν να αποφευχθούν», συμπλήρωσε.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους είπε ότι σήμερα έχουν γίνει μέχρι στιγμής 80.000 εμβολιασμοί και η μέρα θα κλείσει με πάνω από 100.000 εμβολιασμούς.

Συνολικά έχουν γίνει 8.175.000 εμβολιασμοί. Πάνω από 4.750.000 πολίτες έχουν κάνει έστω μία δόση, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 45%, ενώ πάνω από 3.650.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 35%.