Θεοδωρικάκος: «Υφασμάτινες, επαναχρησιμοποιούμενες οι δωρεάν μάσκες στα σχολεία»

9 mins read

Υφασμάτινες και επαναχρησιμοποιούμενες θα είναι οι μάσκες που θα διανεμηθούν δωρεάν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ανακοίνωσε μιλώντας στον Status fm, ο υπουργός Εσωτερικών , Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μάλιστα, όπως είπε σήμερα κιόλας υπογράφεται το κονδύλι των 6,2 εκατομμυρίων ευρώ με την ΚΕΔΕ προκειμένου οι δήμοι να αγοράσουν και να προμηθεύσουν με τις μάσκες μαθητές και εκπαιδευτικούς.

«Οι μάσκες είναι απαραίτητο πλέον στοιχείο και χαρακτηριστικό της ζωής μας για αρκετούς μήνες μπροστά», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών προσθέτοντας ότι «πρέπει να μάθουμε όλοι να έχουμε μια ουσιαστική σχέση με αυτό το αντικείμενο, είναι το μοναδικό που μπορεί να μας προστατέψει όλους, αυτό και η τήρηση των μέτρων».

Ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε επίσης ότι: «για πρώτη φορά με διαδικασία μόλις τριών ημερών, προσλαμβάνονται άμεσα 9.474 καθαριστές και καθαρίστριες σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Για πρώτη φορά 5 χιλιάδες από αυτούς είναι πλήρους απασχόλησης εργαζόμενοι στην καθαριότητα, ορισμένου χρόνου από 1 Σεπτεμβρίου έως 30 Ιουνίου που θα λήξει η σχολική χρονιά, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και υποχρεώσεις – το λέω αυτό γιατί το καθεστώς που υπήρχε μέχρι τώρα ήταν μεσαιωνικό».

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι οι νεοπροσληφθέντες θα είναι στις θέσεις τους στα σχολεία την πρώτη Σεπτεμβρίου«είναι ευθύνη των δήμων να το διασφαλίσουν αυτό αλλά είμαι σίγουρος ότι θα γίνει έτσι» υπογράμμισε.

Facebook Comments