ΑρχικήΕπικαιρότηταΘεσσαλονίκη: Επεισόδια έξω από το ΑΠΘ - Μολότοφ, δακρυγόνα και καμένα αυτοκίνητα...

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια έξω από το ΑΠΘ – Μολότοφ, δακρυγόνα και καμένα αυτοκίνητα (video)

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι εννέα προσαχθέντες για τα επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, καθώς δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια με ομάδα κουκουλοφόρων να εκτοξεύει πέτρες, βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα σε βάρος των αστυνομικών. Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένα άτομο, ενώ σημειώθηκαν φθορές σε τρία αυτοκίνητα.

Υλικές ζημιές από βόμβα μολότοφ σε αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη έξω από το ΑΠΘ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων

Επεισόδια έξω από το ΑΠΘ με κάδο απορριμμάτων να έχει γίνει παρανάλωμα του πυρός

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, στη 1:10 ομάδα περίπου 100 κουκουλοφόρων βγήκε από το ΑΠΘ και μέσω της οδού Χατζηανδρέου επιτέθηκε με περίπου 20 βόμβες μολότοφ στην διμοιρία της ΥΑΤ που φρουρούσε το τουρκικό προξενείο.

Η οδός Αγίου Δημητρίου μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Οι αστυνομικοί της ΥΑΤ απώθησαν τους νεαρούς κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών. Οι νεαροί επέστρεψαν στο ΑΠΘ για να επιτεθούν εκ νέου λίγα λεπτά αργότερα. Έστησαν οδοφράγματα και πυρπόλησαν κάδους σε τρία σημεία της οδού Εθνικής Αμύνης.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ παρατάχθηκαν απέναντί τους. Ακολούθησε πετροπόλεμος και ρίψη δακρυγόνων. Δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα κάηκαν μερικώς από βόμβες μολότοφ. Κάποιοι από τους κουκουλοφόρους χρησιμοποίησαν σφεντόνες και εκτοξευτήρες φωτοβολίδων κατά των διμοιριών.

Αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν τουλάχιστον πέντε νεαρούς ως υπόπτους για συμμετοχή στα επεισόδια. Να σημειωθεί ότι από τις 9 το βράδυ, εντός του πανεπιστημιακού χώρου, βρισκόταν σε εξέλιξη πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης φυλακισμένων και διωκόμενων αντιεξουσιαστών.

<