ΑρχικήΕπικαιρότηταΘεσσαλονίκη: Βγάζουν τις μάσκες για να φιλήσουν την εικόνα του Αγίου Δημητρίου...

Θεσσαλονίκη: Βγάζουν τις μάσκες για να φιλήσουν την εικόνα του Αγίου Δημητρίου (video)

Γέμισε πιστούς σήμερα για δεύτερη ημέρα ο Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης, καθώς μεγάλος αριθμός εισέρχεται στο εσωτερικό του ιερού ναού για το αρχιερατικό συλλείτουργο.

Παρά τη μεγάλη διασπορά του ιού στη Θεσσαλονίκη και τις ισχυρές υγειονομικές συστάσεις της κεντρικής πολιτικής ηγεσίας, καθώς και της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, η πλειονότητα των πιστών, σύμφωνα με το thesstoday, δεν φοράει μάσκα και δεν τηρεί τις απαραίτητες αποστάσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μάλιστα, η Ελληνική Αστυνομία δεν διενεργεί ελέγχους μετά τις αντιδράσεις των ιερέων.

Πέριξ του ιερού ναού η παρουσία των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας -όπως τη Δευτέρα έτσι και σήμερα- είναι αρκετά έντονη, σε μια προσπάθεια αποτροπής των περσινών εικόνων που σημάδεψαν το εορταστικό τριήμερο και οδήγησαν στον «μαύρο» Νοέμβριο της Θεσσαλονίκης.

Παρόλα αυτά, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, ούτε στις εισόδους ούτε εντός του ιερού ναού βρίσκονται δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, με συνέπεια την ανεξέλεγκτη συρροή πιστών, η πλειονότητα των οποίων δεν φορά μάσκα και ασπάζεται τις εικόνες. Επίσης σχεδόν κανένας από τους ιερείς δεν φορά μάσκα, ενώ όπως φαίνεται και στα βίντεο αρκετοί είναι οι πιστοί που ασπάζονται τις εικόνες.