ΑρχικήΕπικαιρότηταΘεσσαλονίκη: Εκαναν εξορκισμούς στην πλατεία Αριστοτέλους! Δεν δώσαμε άδεια, λέει ο Δήμος

Θεσσαλονίκη: Εκαναν εξορκισμούς στην πλατεία Αριστοτέλους! Δεν δώσαμε άδεια, λέει ο Δήμος

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στη Θεσσαλονίκη καθώς πραγματοποιήθηκαν, τουλάχιστον τέσσερις φορές, δημόσιοι εξορκισμοί τόσο στην πλατεία Αριστοτέλους, όσο και στην Αρχαία Αγορά.

Σύμφωνα με το voria.gr, δύο Κυριακές, μία τον Ιούλιο και μία τον Αύγουστο, πίσω από το άγαλμα Βενιζέλου στήθηκε υπαίθρια «εκκλησία» με καρέκλες και μία μεγάλη οθόνη για τους «πιστούς», στην οποία παρουσιάζονταν βίντεο από άλλες τελετές.

Στην τελετή συμμετείχαν αρκετά άτομα, ενώ κατά τη διάρκεια του «εξορκισμού» ένας άνδρας ακουγόταν να φωνάζει «Get out, get out», κοιτάζοντας μία γυναίκα που στεκόταν μπροστά του.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Δεν δόθηκε καμία άδεια

Το θέμα των εξορκισμών στην Αριστοτέλους έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δρόσος Τσαβλής, ενώ ερώτηση απηύθυνε προς τη διοίκηση του δήμου και η ανεξάρτητη σύμβουλος, Ιωάννα Σπανού.

Καμία άδεια δεν δόθηκε στη λεγόμενη «Εκκλησία των Εθνών» ξεκαθάρισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας, ο οποίος είναι αρμόδιος για τα θέματα παραχωρήσεων δημόσιων χώρων. Όπως εξήγησε ο κ. Κούπκας, η συγκεκριμένη «Εκκλησία» διενήργησε αυτές τις εκδηλώσεις, δίχως ο ίδιος να το γνωρίζει και δίχως να έχει δοθεί άδεια για την παραχώρηση του δημόσιου χώρου.

«Το αίτημα ήρθε στο γραφείο μου, στις 10 Αυγούστου. Ακόμα και σήμερα άδεια δεν έχει δοθεί. Το διερευνούμε με τη βοήθεια της νομικής υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως καταλαβαίνετε θα πρέπει να δούμε εάν όντως πρόκειται για μια εκκλησία η οποία είναι αναγνωρισμένη και εάν έχει όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα που πρέπει να διαθέτει για να παραχωρηθεί ο κοινόχρηστος χώρος», επισήμανε ο αντιδήμαρχος. Για το θέμα ο κ. Κούπκας ενημέρωσε τόσο τις αστυνομικές αρχές της πόλης, όσο και το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μάλιστα ο κ. Κούπκας αποκάλυψε ότι του έχει ζητηθεί η βόρεια πλευρά της Αριστοτέλους για άλλες τέσσερις Κυριακές εντός του Σεπτεμβρίου (4, 11, 18 και 25).

«Ξεκαθάρισα στον εκπρόσωπο της Εκκλησίας αυτής ότι μια τέτοια παραχώρηση δεν μπορεί να γίνει καθώς ο κοινόχρηστος χώρος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια υπαίθρια εκκλησία, όπου θα γίνονται προσευχές, τελετουργίες», τόνισε.

«Σέβομαι τη θρησκευτική ελευθερία, το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να πιστεύει όπου αυτός νομίζει, χωρίς όμως να προσβάλλει ούτε τα χρηστά ήθη, ούτε τη δημόσια τάξη και ούτε φυσικά να προσηλυτίζει κανέναν», ξεκαθάρισε ο κ. Κούπκας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ