Θεσσαλονίκη: Η πρώτη μονογονεϊκή οικογένεια που εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Κάλυψη» για δωρεάν ενοίκιο

13 mins read

Η πρώτη οικογένεια που αποκτά στέγη στον δήμο Νεάπολης-Συκεών της Θεσσαλονίκης, μέσω του προγράμματος στέγασης νέων ηλικίας 25 έως 39 ετών «Κάλυψη» υπέγραψε την Πέμπτη, το συμβόλαιο μίσθωσης της νέας κατοικίας της.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, τα συμβόλαια ένταξης στο πρόγραμμα και μίσθωσης του διαμερίσματος που βρίσκεται επί τις οδού Επταπυργίου στις Συκιές υπεγράφησαν στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών.

Μονογονέας με ένα παιδί η επωφελούμενη του προγράμματος «Κάλυψη»

Η Ξανθίππη Δέσποινα-Βλασίου Ντούκα μονογονέας και μητέρα ενός κοριτσιού 3 ετών δήλωσε ευτυχής που η οικογένειά της επελέγη ως ωφελούμενη του προγράμματος ενώ ικανοποίηση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα εξέφρασε εκ μέρους της οικογένειας Γερασιμίδη στην οποία ανήκει το διαμέρισμα, ο Βασίλης Γερασιμίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών περιλαμβάνεται μεταξύ των πρώτων τεσσάρων δήμων που υπέγραψαν σύμβαση με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Κάλυψη». Εκ μέρους του δήμου συνυπέγραψαν το συμβόλαιο ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου και Οικονομικών-Νέας Γενιάς Αλεξάνδρα Τερζίδου.

Από την πλευρά τους οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου και Οικονομικών-Νέας Γενιάς Αλεξάνδρα Τερζίδου εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους για την επικείμενη μετεγκατάσταση της ωφελούμενης οικογένειας στο νέο της σπίτι.

«Η κοινωνική πολιτική είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της δημοτικής αρχής και η συμμετοχή μας σε προγράμματα όπως το ‘’Κάλυψη’’ το αποδεικνύει», επισήμανε η Ιωάννα Αλεξιάδου ενώ η Αλεξάνδρα Τερζίδου υπογράμμισε την αξία που έχει για τους νέους ανθρώπους στο ξεκίνημα της ζωής τους η ενεργοποίηση ανάλογων προγραμμάτων. «Δεν είναι τυχαίο που ο δήμος μας είναι από τους πρώτους δήμους πανελλαδικά που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα», τόνισε.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα