Θεσσαλονίκη: Με αναστολή η ποινή φυλάκισης στον αρνητή πατέρα

8 mins read

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή στον πατέρα -αρνητή που προκάλεσε το επεισόδιο στη Θέρμη καθώς δεν είχε προσκομίσει το self test του παιδιού του στο σχολείο.

Όπως έγινε γνωστό ο ίδιος δεν κάθισε στο εδώλιο καθώς είπε αναφερόμενος προς την έδρα ότι δεν έχουν δικαίωμα να τον δικάσουν. Από την αντίπερα όχθη η διευθύντρια του σχολείου είπε πως ο κατηγορούμενος εκτός του ότι απειλούσε τους εκπαιδευτικούς, απώθησε και την ίδια. Επίσης έκανε γνωστό πως όλη την προηγούμενη εβδομάδα το παιδί πήγαινε κανονικά σχολείο με τεστ και μάσκα.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και έργω εξύβριση.

Πρόστιμο 300 ευρώ

Ο 37χρονος πατέρας προσήλθε σήμερα το πρωί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης μετά από μήνυση της διευθύντριας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης, για επεισόδιο που προκάλεσε όταν δεν επετράπη στον γιο του να μπει στο σχολείο, καθώς δεν προσκόμισε την σχολική κάρτα με αρνητικό αποτέλεσμα self test.

Σταθερός στις… απόψεις του ο πατέρας προσήλθε στο Δικαστικό Μέγαρο αρνούμενος να φορέσει μάσκα, παρά την υποχρεωτικότητα που ορίζει ο νόμος. Έτσι, ο 37χρονος αποβλήθηκε από τη δικαστική αίθουσα και του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας. 

Facebook Comments