ΑρχικήΕπικαιρότηταΘεσσαλονίκη: Θέμα χρόνου ο εντοπισμός των δολοφόνων του 19χρονου Άλκη - Σήμερα...

Θεσσαλονίκη: Θέμα χρόνου ο εντοπισμός των δολοφόνων του 19χρονου Άλκη – Σήμερα η κηδεία

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό των δολοφόνων του 19χρονου οπαδού του Άρη, Άλκη Καμπανού, στην Θεσσαλονίκη.

Ο 19χρονος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στην περιοχή του Χαριλάου στην Θεσσαλονίκη, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν στην παρέα του και τον χτύπησαν ανελέητα στο κεφάλι και στο σώμα ενώ τον τραυμάτισαν και με δρεπάνι στο πόδι, προκαλώντας του ακατάσχετη αιμορραγία.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών της δολοφονικής επίθεσης ενώ και ο πρωθυπουργός που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη ζήτησε την άμεση εξιχνίαση της δολοφονίας του 19χρονου παιδιού.

Σύμφωνα με τα μέχρις στιγμής στοιχεία οι αρχές έχουν κάποιες καταθέσεις μαρτύρων ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επίθεση συμμετείχαν δέκα άτομα. Η αστυνομία έχει στη διάθεσή της και εξετάζει και το φονικό όπλο, ένα δρεπάνι το οποίο βρέθηκε λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα. Το δρεπάνι εντοπίστηκε αρχικά από περίοικους, οι οποίοι ακολούθως ειδοποίησαν την Ελληνική Αστυνομία. Την ίδια ώρα η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δολοφόνων, ενώ χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκαν τρεις προσαγωγές.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αναζητούν βίντεο από κάμερες ασφαλείας για να ταυτοποιήσουν το όχημα των δραστών και στη συνέχεια τους ίδιους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο 19χρονος Αλκιβιάδης Καμπανός έμενε αυτήν την περίοδο στη Βέροια, καθώς ο πατέρας του είναι αξιωματικός του στρατού. Έως τα χρόνια του Γυμνασίου κατοικούσε στο Φάληρο της Θεσσαλονίκης και πήγαινε σχολείο στο 31ο Γυμνάσιο.

Ο ίδιος ερχόταν συχνά στην πόλη, καθώς διατηρούσε αρκετές φιλίες από τα παιδικά του χρόνια.

Σήμερα η κηδεία του

Στις 12 το μεσημέρι η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι θα συνοδεύσουν στην τελευταία κατοικία τον 19χρονο και η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλλεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Κοιμητήρια Βέροιας.

Φώναζε «μη με χτυπάτε άλλο» 

Σοκαριστικές είναι οι μαρτυρίες για την στιγμή του τραγικού χαμού του άτυχου 19χρονου. Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως το θύμα ούρλιαζε: «Μη με χτυπάτε άλλο!». Είναι χαρακτηριστικό πως αρκετοί κάτοικοι της περιοχής είδαν τι ακριβώς συνέβη καθώς ο δρόμος μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.