ΑρχικήΕπικαιρότηταΘετικοί σε κορωνοϊό εργαζόμενοι σε φάρμες μινκ σε Καστοριά και Κοζάνη

Θετικοί σε κορωνοϊό εργαζόμενοι σε φάρμες μινκ σε Καστοριά και Κοζάνη

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε εκτροφέας μινκ στην περιοχή του δήμου Βοΐου, ενώ εντοπίστηκαν δέκα θετικά κρούσματα σε εργαζομένους σε φάρμες μινκ στη Δυτική Μακεδονία, όπως έδειξαν τα rapid tests.

Κλιμάκιο την Κτηνιατρικής υπηρεσίας έχει μεταβεί στην φάρμα εκτροφής των ζώων, που εντοπίστηκε το κρούσμα, για την διερεύνηση του περιστατικού. Στην φάρμα βρέθηκαν νεκρά μινκ, ενώ αλλα φέρουν συμπτώματα.

Το κλιμάκιο θα προβεί στην εξέταση των ζώων για να διαπιστώσει τα αίτια. Από σήμερα θα γίνουν και τεστ ανίχνευσης του ιού δειγματοληπτικά στα γουνοφόρα που εκτρέφονται κυρίως στην Π.Ε. Κοζάνης και Καστοριάς.

Τα τεστ θα γίνουν και σε νεκρά και σε ζωντανά βιζόν μετά από ανάλογες οδηγίες που στάλθηκαν από τον ΕΟΔΥ. Στα ζωντανά επειδή θεωρούνται άγρια ζώα θα τοποθετηθεί ξύλο στο στόμα τους και θα παρθεί επίχρισμα από το στόμα και ίσως από τον ορθό.

Ο εκτροφέας που είναι θεικός στον κορωνοϊό, παραμένει σε καραντίνα εδώ και μέρες, καθώς προέβη σε τεστ μετά από συμπτώματα που είχε τις προηγούμενες ημέρες.

10 θετικά κρούσματα σε φάρμες μινκ στην Καστοριά

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων rapid tests σε εργαζόμενους σε φάρμες μινκ στη Δ. Μακεδονία προέκυψαν τα παρακάτω:

  • Σε 21 rapid tests σε εργαζόμενους σε φάρμες στα Γρεβενά, όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά.
  • Σε 91 rapid tests σε εργαζόμενους σε φάρμες στην Καστοριά, διαγνώσθηκαν 10 θετικά δείγματα.
  • Σε 22 rapid tests σε εργαζόμενους σε φάρμες στη Φλώρινα, όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες  έχουν ληφθεί ήδη δείγματα από μινκ , ωστόσο τα αποτελέσματα δεν έχουν βγει ακόμη.