Θωμαΐδης: Εκρηκτική αύξηση 240% στα λύματα της Αττικής από τον Ιούνιο-Το καλό σενάριο για τον Σεπτέμβριο

9 mins read

Αυξητική τάση συνεχίζει να δείχνει το ιικό φορτίο από τα λύματα στην Αττική, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Διευκρίνισε ωστόσο πως έχει επιβραδυνθεί ο ρυθμός της αύξησης, καθώς αυτή την εβδομάδα υπολογίζεται στο +40% σε αντίθεση με την προηγούμενη που καταγράφηκε αύξηση +100%.

Χαρακτηριστικό της διασποράς στην Αττική, όπως είπε, είναι το γεγονός ότι από την αρχή του Ιουνίου η αύξηση αγγίζει το 240%.

 

Η κορύφωση της διασποράς εκτίμησε ότι θα σημειωθεί μέσα στο πρώτο 15ημερο του Ιουλίου και έπειτα θα καταγραφούν σταθεροποιητικές στάσεις για κάποιες εβδομάδες και ύστερα θα αρχίσει μια αργή μείωση που θα κρατήσει όλο τον Αύγουστο. “Το ιικό φορτίο ωστόσο δεν θα μειωθεί σημαντικά”, είπε.

Τόνισε ότι μεγάλη διασπορά παρατηρείται και σε άλλα αστικά κέντρα της χώρας, την Κρήτη και τα νησιά που έχουν τουριστική κίνηση όπως Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος, Ρόδος, Κως και Κέρκυρα.

Σχετικά με την εικόνα που θα παρουσιάσει η πανδημία τον Σεπτέμβριο, σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια και να συμβεί ωστόσο αναφέρθηκε σε ένα θετικό σενάριο: “Αν δεν υπάρξει άλλο στέλεχος της Όμικρον που είναι το καλό σενάριο και παραμείνουμε με την ΒΑ5, τότε το πιο πιθανό είναι να έχουμε πιο ήσυχο Σεπτέμβριο, γιατί υπάρχει μεγάλη διάδοση άρα όσοι μολύνονται αποκτούν μια φυσική ανοσία και ο κύκλος της διάδοσης θα ξεκινήσει με ιώσεις από τον Οκτώβριο και μετά.

Facebook Comments