Θρασύτατο διάβημα της Τουρκίας: Ζήτησε από Βέλγους πιλότους να μην πετούν πάνω από ελληνικά νησιά (video)

9 mins read

Η τουρκική προκλητικότητα εντείνεται τις τελευταίες ημέρες. Έτσι λοιπόν, η Τουρκία, πριν λίγες ημέρες, εξέφρασε την επιθυμία της τα ελληνικά ή συμμαχικά μαχητικά που πετούν πάνω από τα ελληνικά νησιά να παίρνουν πρώτα την άδεια της Άγκυρας.

Η Άγκυρα χαρακτήρισε ως αποστρατιωτικοποιημένη την περιοχή πάνω από το Αιγαίο, αλλά τους «άδειασαν» οι Βέλγοι.

Το κεντρικό δελτίο του Alpha ανέφερε ότι αφορμή για την «απαίτηση» αυτή στάθηκε μια πτήση που έγινε πάνω από το Αιγαίο πριν από μερικές μέρες με συμμετοχή ελληνικών και βελγικών μαχητικών.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες δυο εβδομάδες, βέλγικα μαχητικά, χειριστές, πιλότοι και μηχανικοί  βρίσκονται στον Άραξο όπου συνεκπαιδεύονται  με την ελληνική πολεμική αεροπορία.

Κατά τη διάρκεια άσκησης πέταξαν πάνω από το Αιγαίο και τα ακριτικά νησιά και πέρασαν από τη Λήμνο, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, το Φαρμακονήσι, το Αγαθονήσι, την Κάλυμνο και την Κω.

Η εν λόγω άσκηση δεν άρεσε στην τουρκική πλευρά, και απέστειλαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, διάβημα στις βελγικές αρχές με το οποίο υποστηρίζουν ότι δεν έπρεπε να πετάξουν τα βελγικά και ελληνικά μαχητικά σε αυτές τις περιοχές καθώς αυτή η περιοχή δεν είναι ελληνικής κυριαρχίας αλλά μια αποστρατικοποιημένη περιοχή και δεν πρέπει να πετάνε πάνω από αυτή ή αν θέλουν να πετάξουν να ζητάνε την άδεια της Άγκυρας.

Το θετικό είναι πως οι Βέλγοι φέρονται να απάντησαν πως πετούσαν μέσα στο FIR Αθηνών.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα