ΑρχικήΕπικαιρότηταΤι είπε η Παπαευαγγέλου για το πιστοποιητικό εμβολιασμού στην Ελλάδα

Τι είπε η Παπαευαγγέλου για το πιστοποιητικό εμβολιασμού στην Ελλάδα

Ως προς την παρακολούθηση των ανθρώπων που θα εμβολιαστούν έναντι του κορονοϊού, η επιδημιολόγος ανέφερε πως «ήδη στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών είμαστε σε συνεννόηση και συνεχείς συζητήσεις με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων»

Όπως εξήγησε «θα χρησιμοποιήσουμε την γνωστή “κίτρινη κάρτα”, όπου αναφέρονται οι ανεπιθύμητες ενέργειες και είμαστε σε συνεννόηση μαζί τους ώστε να γίνει κάποια αναβάθμιση αυτής της “κίτρινης κάρτας” και να βοηθήσει καλύτερα στην καταγραφή όλων των ανεπιθύμητων ενεργειών».

Η κ. Παπαευαγγέλου ξεκαθάρισε ότι το εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτικό αλλά αυτοί που θα το κάνουν θα εκδίδουν πιστοποιητικό: «Ως προς την υποχρεωτικότητα είμαστε κάθετοι δεν υπάρχει κανένα θέμα. Στόχος μας είναι να πείσουμε τους Έλληνες για τον εμβολιασμό και δεν υπάρχει καμία περίπτωση, είναι αντίθετο με το Σύνταγμά μας, να υποχρεώσουμε κάποιον να εμβολιαστεί».

Ως προς το πιστοποιητικό αυτών που θα εμβολιάζονται η κ. Παπαευαγγέλου είπε ότι «ήδη σήμερα στην πρωινή μας συνάντηση στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, συζητήθηκε πώς ο κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να μπαίνει στον ειδικό χώρο, μου διαφεύγει τώρα ακριβώς ποια είναι αυτή η ιστοσελίδα, και να μπορεί να τυπώνει το λεγόμενο πιστοποιητικό εμβολιασμού. Και για το αν αυτό θα αποτελεί ένα “διαβατήριο” για διάφορες δραστηριότητες του πολίτη, πάλι αυτό είναι αντίθετο στο Σύνταγμα και στην ελευθερία του ατόμου να επιλέξει αν θα εμβολιαστεί ή όχι -συμπλήρωσε η επιδημιολόγος- προσθέτοντας ότι έχει δημοσιευθεί για κάποιες αεροπορικές εταιρείες που τυχόν να ζητάνε κάποιο τέτοιο πιστοποιητικό, αλλά δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση στο πλαίσιο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών».