ΑρχικήΕπικαιρότηταΤι έλεγαν οι μετεωρολόγοι πριν την κακοκαιρία- Είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα;

Τι έλεγαν οι μετεωρολόγοι πριν την κακοκαιρία- Είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα;

«Η κακοκαιρία Ελπίδα αναμένεται να χτυπήσει έντονα τη χώρα τις επόμενες ώρες και ημέρες» προειδοποιούσαν από την προηγούμενη εβδομάδα πολλοί μετεωρολόγοι, ανάμεσά του και οι Θεόδωρος Κολυδάς, Γιάννης Καλλιάνος και η Χριστίνα Σούζη,

Ειδικότερα ο κύριος Κολυδάς 20 Ιανουαρίου στην ενημέρωσή του τόνιζε πως  το Σαββατοκύριακο θα έχουμε επιδείνωση της κατάστασης. Μάλιστα είχε προειδοποιήσει πως «Διαδοχικά συστήματα προβλέπεται να προκαλέσουν #κακοκαιρία με το όνομα #Ελπίς (#Elpis) τις επόμενες ημέρες όπως αναφέρεται στο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Το πρώτο σύστημα θα επηρεάσει τη χώρα μας από το Σάββατο και το δεύτερο, που θα είναι πιο ισχυρό, από τη Δευτέρα. Οι αέριες μάζες της πρώτης διαταραχής θα προκαλέσουν μια τυπική χειμωνιάτικη μεταβολή , ενώ το δεύτερο σύστημα θα μεταφέρει πολύ ψυχρές μάζες νοτιότερα , κυριολεκτικά πολικής προέλευσης και θα διαθέτει μεγάλη δυναμική».  

 

Καλλιάνος: «Θα χιονίσει και στο…Σύνταγμα»

Και ο Γιάννης Καλλιάνος με τη σειρά του μιλούσε εδώ και μια βδομάδα για ψυχρή εισβολή.

Στις 21 Ιανουαρίου, ημέρα Παρασκευή, προειδοποιούσε για επέλαση του χιονιά και στην Αθήνα για την εβδομάδα που μας ερχόταν «Ο ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ – ΤΡΙΤΗΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ».

Τέλος στις 22 Ιανουαρίου ήταν απόλυτα σίγουρος για ισχυρή χιονόπτωση και στο κέντρο της Αθήνας «ΠΙΘΑΝΕΣ ΧΙΟΝΟΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ».

\         

Χριστίνα Σούζη

Την Δευτέρα το πρωί στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» στο ΣΚΑΪ, η μετεωρολόγος, Χριστίνα Σούζη, στην πρόβλεψη της για την πορεία της κακοκαιρίας, στις 6:40 το πρωί έλεγε ότι «Φοβάμαι πολύ την εθνική οδό, ειδικά από την Λαμία και κάτω», ενώ είχε κάνει πρόβλεψη ότι το φαινόμενο στην Αττική θα ξεκινήσει κατά τις 11.

Δείτε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ