ΑρχικήΕπικαιρότητα«Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο, μου λέτε; Η συνέχεια…»: Το νέο βιβλίο της...

«Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο, μου λέτε; Η συνέχεια…»: Το νέο βιβλίο της Αλ. Σουλαδάκη

Το νέο της βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο, μου λέτε; Η συνέχεια…» της Αλεξάνδρας Σουλαδάκη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ.

Πρόκειται για ένα βιβλίο με απλές ‐ παραδοσιακές ‐ οικονομικές και κυρίως υγιεινές συνταγές της Αλεξάνδρας Σουλαδάκη.

Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα…

Ας δούμε όμως τι αναφέρει και η ίδια η συγγραφέας, μετά την επιτυχία του πρώτου της βιβλίου:

Ας ξεκινήσουμε έτσι, τα βιβλία μου και τα δυο, δεν είναι οδηγοί μαγειρικής, δεν είναι τσελεμεντέδες, είναι οδηγοί κουζίνας, δίνουν δηλαδή ένα μπούσουλα για το καθημερινό μας φαγητό και απαντούν στο διαχρονικό βασανιστικό ερώτημα για το φαγητό της καθημερινότητάς μας.

Είναι γραμμένα σε απλή και κατανοητή γλώσσα, σαν να μιλούσαμε με τον φίλο μας η την φίλη μας και τους λέγαμε πως φτιάξαμε ένα φαγητό.

Το πρώτο βιβλίο έγινε για να γνωριστούμε, αυτό έγινε μέσα από μια προσωπική αφήγηση, ένα οδοιπορικό ζωής σε διαφορετικά μέρη της πατρίδας μας, που άφησε μνήμες, εικόνες και ζωντάνεψε συναισθήματα και μυρουδιές.

Το δεύτερο βιβλίο είναι η συνέχεια του πρώτου, απαντά όπως και το πρώτο, στο μεγάλο ερώτημα πιο πολύ και πιο οργανωμένα, τα διαφορετικά χρώματα του βιβλίου στο εσωτερικό του,  σας οδηγούν αρχικά στην εισαγωγή, που αφορά την διατροφική μας συμπεριφορά ως λαού, αμέσως μετά στο σημειωματάριο, που για κάθε εποχή έχει και την πρόταση για το καθημερινό μας φαγητό και στο τελευταίο μέρος έχει τις συνταγές αυτών των φαγητών.

Όπως και το πρώτο βιβλίο με το αφήγημά του και τις φωτογραφίες του, έτσι και το δεύτερο με τα μικρά σπιρτόζικα κείμενά του ανάμεσα στις προτάσεις του σημειωματάριου και τις φωτογραφίες που το πλαισιώνουν, δεν θα σας αφήσουν να πλήξετε, κάνουν το βιβλίο ευχάριστο και διαφορετικό, διαβάζεται έτσι κι αλλιώς…

Οι προτάσεις για το φαγητό της καθημερινότητάς μας είναι απλές, παραδοσιακές, οικονομικές και κυρίως υγιεινές, καθόλου χρονοβόρες, με υλικά που τα βρίσκετε στο μαγαζάκι της γειτονιάς σας, όλες φτιαγμένες και δοκιμασμένες από μένα, με φωτογραφίες απλές, καθημερινές, καθόλου στημένες, είναι φωτογραφίες κουζίνας, μεσημεριανού, η βραδινού τραπεζιού, είναι γραμμένες σαν τις εκθέσεις του σχολείου μας και όχι με τον γνωστό στυλιζαρισμένο τρόπο, είναι αυτό που κάνει και την διαφορά.

Με λίγα λόγια είναι ένα βιβλίο, η μάλλον δυό, που χρειάζονται στην κουζίνα σας για να κάνουν την μαγειρική τέχνη του εφικτού και όχι του ανέφικτου…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ