ΑρχικήΕπικαιρότηταΤι να μην αγοράσετε την Black Friday

Τι να μην αγοράσετε την Black Friday

Δελεαστική η Black Friday με μεγάλες προσφορές σε πολλά είδη. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια που καλό θα ήταν να τα αποφύγετε.

Όπως:

Συσκευές Apple

Ενώ πολλές εταιρείες τεχνολογίας προσφέρουν ευκαιρίες για gadgets, η Apple δεν αναμένεται να είναι μεταξύ αυτών φέτος διότι η εταιρεία συνήθως δεν πουλά τα προϊόντα της με έκπτωση την Black Friday. Συγκεκριμένα, προσέξτε το MacBook. «Τα προϊόντα της Apple σπάνια είναι σε έκπτωση, αλλά τα τελευταία μοντέλα McBook του 2019, είναι απίθανο να έχουν έκπτωση πάνω από μερικά δολάρια την Black Friday» πρόσθεσε ο Μπονμπράιτ. Η Apple δεν συνηθίζει να κάνει προσφορές στην Black Friday

Είδη ένδυσης – Εσώρουχα

Σίγουρα θα δείτε πολλά ρούχα σε έκπτωση την Black Friday, ειδικά εάν ψωνίζετε σε πολυκαταστήματα. Αλλά να είστε προσεκτικοί: Ακόμη και με έκπτωση, δεν χρειάζεται να αγοράσετε κάτι απλά και μόνο επειδή το βρήκατε σε έκπτωση, αν δεν πρόκειται να το φορέσετε – μιλάει η μανία κατανάλωσης εδώ. Χρειάζεται να ψάξετε αρκετά για να βρείτε το σωστό μέγεθος, το σωστό στυλ και αυτό μπορεί να είναι λίγο δύσκολο μέσα στην φρενίτιδα της Black Friday. Αντ’ αυτού, οι ειδικοί προτείνουν να αγοράσετε ρούχα αργότερα τον Δεκέμβριο. Όχι μόνο θα έχετε περισσότερο χρόνο για να ψωνίσετε προσεκτικά, αλλά οι εκπτώσεις μπορεί να είναι παρόμοιες ή και καλύτερες. Πέρυσι, η Wall Street Journal ανέφερε πως ενώ τα γυναικεία ρούχα ήταν σε προσφορές στην Black Friday, οι τιμές ήταν λίγο καλύτερες τις δύο εβδομάδες που ακολούθησαν. «Πολλοί έμποροι λιανικής πώλησης ενδυμάτων κάνουν προσφορές καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους καταναλωτές να πάρουν πιο ξεκάθαρες αποφάσεις» αναφέρει ο Σκοτ Ρούζαλ, διευθυντής μάρκετινγκ στην εταιρεία Dxagency.

Smartphones

Η Black Friday δεν είναι, συνήθως, η καλύτερη στιγμή για να αγοράσετε ένα νέο τηλέφωνο – μόνο αν θέλετε ένα από τα μοντέλα του περασμένου έτους.Όσον αφορά στα νεότερα smartphones, συμεπεριλαμβανομένων των iPhone11 και Galaxy Note 10, «θα κάνουν κάποιες προωθητικές ενέργειες, αλλά δεν περιμένουμε να δούμε μεγάλη μείωση των τιμών, επειδή είναι ακόμη πολύ υψηλή η ζήτηση» δήλωσε η Πάντια. Ωστόσο, αναμένονται αξιοπρεπείς εκπτώσεις σε παλαιότερα μοντέλα, όπως το Galaxy S9, καθώς τα καταστήματα κάνουν ότι μπορούν για να αδειάσουν από το στοκ, για τις συσκευές του επόμενου έτους.

Παιχνίδια

Πιθανότατα να γνωρίζετε πολλούς γονείς που ετοιμάζονται να αγοράσουν το πιο hot νέο παιχνίδια αυτή την Black Friday. Η συμβουλή των ειδικών: Περιμένετε. Όχι μόνο γιατί αυτά τα προϊόντα είναι πολύ πιθανό να ξεπουλήσουν, αλλά θα έχουν καλύτερες εκπτώσεις αργότερα μέσα στο έτος. «Βλέπουμε πολλές φορές συγκεκριμένα αντικείμενα που οι άνθρωποι είναι σε φρενίτιδα προκειμένου να τα πάρουν στα παιδιά τους. Παιχνίδια όπως οι κούκλες LOL. Αλλά θα βρείτε πολύ καλύτερες τιμές σε αυτά τα προϊόντα κατά την διάρκεια της Cyber Monday» αναφέρει η Πάντια. Τέλος, τα παιχνίδια τείνουν να πωλούνται σε καλύτερη τιμή περίπου δύο εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα.

Έπιπλα

Τα έπιπλα πωλούνται σε καλύτερες τιμές μετά τις διακοπές. «Ιστορικά, πράγματα όπως τα έπιπλα έιναι πιο φθηνά τον Δεκέμβριο» λέει η Τζάνετ Αλβάρεζ, διευθύντρια της έκδοσης Wise Bread. «Η εβδομάδα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, είναι μια υπέροχη περίοδος για να αγοράσετε έπιπλα, ειδικά πράγματα όπως οι υπαίθριες ψησταριές και μεγάλες συσκευές όπως φούρνους και ψυγεία. Οι έμποροι είναι απελπισμένοι να ξεφορτωθούν το απόθεμά τους πριν ξεκινήσει το νέο έτος.