ΑρχικήΕπικαιρότηταΤι θα συμβεί με τα εισιτήρια των επιβατών στα πλοία, την Πρωτομαγιά

Τι θα συμβεί με τα εισιτήρια των επιβατών στα πλοία, την Πρωτομαγιά

“Η απεργία στα πλοία γίνεται στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς, είναι εικοσιτετράωρη, αρχίζει από τις 12 το βράδυ της 1ης Μαΐου και ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας”.

Αυτό δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), Γιώργος Νταλακογιώργος.

Επίσης συμπλήρωσε: “Η απεργία είναι πανελλαδική αφορά σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, σε όλα τα λιμάνια της χώρας. Σε αυτές τις 24 ώρες δεν θα κινηθεί για να εκτελέσει δρομολόγιο κανένα πλοίο από κανένα λιμάνι της χώρας μας. Η απόφαση είναι ομόφωνη και σε επίπεδο Ομοσπονδίας και σε επίπεδο Ναυτεργατικών Σωματείων“.

Αναφορικά με τους ταξιδιώτες που έχουν βγάλει εισιτήρια, είπε: «Στις 7 Μαΐου θα εκτελεστούν κανονικά όλα τα δρομολόγια των πλοίων. Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, αν έχει βγάλει εισιτήρια για τη Μεγάλη Τετάρτη, να αναβάλει το δρομολόγιο για την επόμενη ημέρα ή την Μεγάλη Παρασκευή, ή το Μεγάλο Σάββατο οπότε θα υπάρχει οπωσδήποτε η δυνατότητα εξυπηρέτησης όλου του επιβατικού κοινού να μεταβεί σε οποιοδήποτε προορισμό θέλει. Όλοι οι επιβάτες θα εξυπηρετηθούν διότι υπάρχει μεγάλος αριθμός πλοίων, θα υπάρχουν και έκτακτα δρομολόγια, με τα οποία θα εξυπηρετηθεί το κοινό, για το οποίο πιθανόν να υπάρχει πρόβλημα, με τα εισιτήρια της Μεγάλης Τετάρτης».

Τέλος σημείωσε ότι “τη μεταφορά της Εργατικής Πρωτομαγιάς για τις 7 Μαΐου αποφάσισε η κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα ήδη έχουν πάρει αποφάσεις, όλα τα συνδικάτα σε όλα τα επίπεδα, να απεργήσουν την 1η του Μάη”.