ΑρχικήΕπικαιρότηταΤην 114 Πτέρυγα Μάχης με τα RAFALE επισκέφθηκε η ΠτΔ

Την 114 Πτέρυγα Μάχης με τα RAFALE επισκέφθηκε η ΠτΔ

Την έδρα της 332 Μοίρας, όπου είναι ενταγμένα τα οκτώ νέα μαχητικά αεροσκάφη Rafale F3R, στην αεροπορική βάση Τανάγρας, επισκέφθηκε, σήμερα, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο οποίος εκπροσώπησε και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Όπως ανακοινώθηκε, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε από τον διοικητή της 332 Μοίρας αντισμήναρχο Θεόδωρο Χριστοδούλου για την οργάνωση, την αποστολή και το επιχειρησιακό έργο της Μοίρας, καθώς και για τις δυνατότητες των νέων μαχητικών αεροσκαφών Rafale F3R.

Η απόκτηση και η ένταξη των αεροσκαφών Rafale F3R, προστίθεται στην ανακοίνωση, άνοιξε νέα σελίδα για την αξιόμαχη και ετοιμοπόλεμη Πολεμική μας Αεροπορία, αναβαθμίζοντας και ισχυροποιώντας τον ήδη υψηλό βαθμό αποτελεσματικότητας της στη διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων, εκπέμποντας προς κάθε κατεύθυνση ισχυρό αποτρεπτικό μήνυμα.

Πραγματοποιήθηκε, επίσης, περιήγηση σε στατική έκθεση αεροσκαφών Rafale F3R, επίσκεψη στον εξομοιωτή πτήσεων της 332 Μοίρας, ενώ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας συνομίλησαν με τους ιπτάμενους, τους τεχνικούς και τα στελέχη της Μοίρας.

Παρόντες ήταν επίσης ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος Γεώργιος Φασούλας και ο διοικητής της 114 Πτέρυγας Μάχης σμήναρχος Στέφανος Αμπουλέρης.