ΑρχικήΕπικαιρότηταΤο εφιαλτικό σενάριο εμπλοκής του Ιράν στον πόλεμο του Ισραήλ (video)

Το εφιαλτικό σενάριο εμπλοκής του Ιράν στον πόλεμο του Ισραήλ (video)

O διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος μίλησε στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο για το εφιαλτικό σενάριο εμπλοκής του Ιράν στον πόλεμο του Ισραήλ.

“Ζούμε τη μάχη των μαχών” δήλωσε ο κ. Δεσποτόπουλος για να συμπληρώσει ότι “παρά την προσπάθεια εξομάλυνσης το 2020 των σχέσεων του Ισραήλ με τον Αραβικό κόσμο, πιθανότατα η Χαμάς να θεώρησε ότι πρέπει να κάνει ένα εκκωφαντικό χτύπημα. Το πλαίσιο δεν δείχνει είναι καλό, δεν δείχνει ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί σύντομα”.

Απαντώντας στο ερώτημα πώς μπορεί να είναι η επόμενη μέρα, ο κ. Δεσποτόπουλος τόνισε “η κίνηση της Χαμάς μπορεί να σηματοδοτήσει το τέλος της οργάνωσης ή και την παρακμή της. Μάλλον υπολόγισαν πολύ λάθος τα πράγματα. Ευτυχώς δεν βλέπουμε τη διάθεση από το Ιράν ή τον Λίβανο να εμπλακούν σε αυτή την κατάσταση. Όμως φαίνεται από τον τρόπο που εκδηλώθηκε αυτή η επίθεση αλλά και τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν, ότι η Χαμάς δεν το οργάνωσε μόνη της”. Τέλος τόνισε ότι υπάρχουν χώρες που επιχαίρουν για την κατάσταση σήμερα, όπως η Τουρκία.