ΑρχικήΕπικαιρότηταΤο ελληνικό παραδεισένιο νησί της οικογένειας Παπανικολάου που πωλείται €10,5 εκ. (photos)

Το ελληνικό παραδεισένιο νησί της οικογένειας Παπανικολάου που πωλείται €10,5 εκ. (photos)

Στο νότιο Ευβοϊκό, σε απόσταση λίγων μόλις μέτρων από τις ακτές τις Ερέτριας, στην Εύβοια, υπάρχουν δύο καταπράσινοι επίγειοι παράδεισοι μερικών στρεμμάτων γης.

Όπως αναφέρει το instabook.gr, στο πέρασμα των ετών, κυρίως το Πεζονήσι (ή «νησί των Ονείρων»), το οποίο μάλιστα συνδέεται με μια λεπτή λωρίδα γης με την ακτή της Εύβοιας, βιώνει διάφορες «περιπέτειες» εξαιτίας κυρίως της ελληνικής γραφειοκρατίας αλλά και από την έλλειψη σοβαρών επενδυτών.

Η Αγία Τριάδα όμως των 50 στρεμμάτων, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, δεν αντιμετώπισε ποτέ ανάλογα προβλήματα καθώς είχε «καθαρό» ιδιοκτησιακό καθεστώς, ενώ εδώ και καιρό βρίσκεται σε λίστες προς πώληση εγχώριων και διεθνών μεσιτικών γραφείων, όπως προσφάτως της Sotheby’s.

Πρόκειται για έναν πραγματικό καταπράσινο παράδεισο με κρυστάλλινα νερά τον οποίο αγόρασε το 1958 ο Σοφοκλής Παπανικολάου, γενικός Επιμελητής Βασιλικής Χορηγίας των Ελλήνων Βασιλέων Γεωργίου Β’, Παύλου και Κωνσταντίνου, έναντι ευτελούς αξίας (σύμφωνα με τις φήμες της εποχής) από τρεις ψαράδες οι οποίοι χρειάζονταν τα χρήματα για να παντρέψουν την αδερφή τους.

 

Το νησί έζησε απίστευτες δόξες τη δεκαετία του ’60. Συχνοί επισκέπτες του ήταν η Βασίλισσα Φρειδερίκη, καθώς η ιδιοκτήτρια του Λιλίκα Παπανικολάου ήταν κυρία επί των τιμών των Ανακτόρων, με τα παιδιά της Σοφία, Ειρήνη και Κωνσταντίνο, ο αυτοκράτορας της Αιθιοπίας Χαϊλέ Σελασιέ, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και Ρώσοι αστροναύτες, φίλοι της οικογένειας Παπανικολάου απ’ όλο τον κόσμο. Εποχή όμως στο νησί άφησε η επίσκεψη του Ουίνστον Τσόρτσιλ, που ήταν φιλοξενούμενος του Αριστοτέλη Ωνάση στην περίφημη κρουαζιέρα του με τη θαλαμηγό «Christina», που κατά σύμπτωση μετά από πολλά χρόνια πέρασε στην ιδιοκτησία του Τζώνη Παπανικολάου.

Το νησί όμως επισκέφθηκαν το 1967, στην πιο δημιουργική στιγμή της καριέρας τους, οι Beatles λόγω του στενού φίλου και τότε συνεργάτη τους Αλέξη Μάρδα.

Η Αγία Τριάδα έχει έρθει ξανά στην επικαιρότητα τους τελευταίους μήνες καθώς λίγο πριν το καλοκαίρι το διεθνές μεσιτικό γραφείο του οίκου Sotheby’s το περιέλαβε στη λίστα των προς πώληση ακινήτων με το ποσό των 10.500.000 ευρώ, το οποίο παρουσιάζεται αρκετά μειωμένο σε σχέση με όσα είχαν γραφτεί στο παρελθόν.

Δείτε το βίντεο που δημοσιεύει το μεσιτικό γραφείο του οίκου Sotheby’s εδώ.