ΑρχικήΕπικαιρότηταΤο Game of thrones των Ελλήνων εφοπλιστών και το παρασκήνιο των εκλογών...

Το Game of thrones των Ελλήνων εφοπλιστών και το παρασκήνιο των εκλογών τους

Σήμερα, «κλείνει» η εποχή της προεδρίας του Θεόδωρου Βενιάμη μετά από 13 χρόνια και τέσσερις θητείες στο τιμόνι της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και οι Κροίσοι της ναυτιλίας καλούνται να ψηφίσουν τον αντικαταστάτη του.

Μόνο που αυτές οι εκλογές είναι διαφορετικές από όλες τις προηγούμενες. Αυτή τη φορά δεν συνέβη αυτό που συνηθιζόταν, δηλαδή ο απερχόμενος πρόεδρος να δίνει το «δαχτυλίδι» στον απερχόμενο αντιπρόεδρο, τον Γιώργο Αγγελόπουλο. Αντιθέτως, οι υποψήφιοι είναι δύο για πρώτη φορά.

Διεκδικητές είναι η «καπετάνισσα» της Neptune Lines – η οποία διαχειρίζεται σήμερα στόλο πέντε φορτηγών πλοίων με μέσο όρο ηλικίας τα επτά έτη- κυρία Μελίνα Τραυλού και ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος. Αν εκλεγεί η κυρία Τραυλού, έως σήμερα γραμματέας της Ένωσης, θα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της ΕΕΕ.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, γιος του Κωνσταντίνου είναι επικεφαλής της Arcadia με τα 11 δεξαμενόπλοια, ενώ στον οικογενειακό όμιλο ανήκει και η Αegean Bulk, που διαχειρίζεται οκτώ φορτηγά πλοία.

Η ιδιαιτερότητα των εκλογών που διεξάγονται σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής είναι ότι δεν έχει από μια ψήφο κάθε εφοπλιστής, αλλά με βάση τα πλοία που έχουν εγγεγραμμένα στην ΕΕΕ. Μάλιστα, ο συνολικός αριθμός των πλοίων της Ένωσης ανέρχεται περίπου στα 2.000 από 900, που ήταν όταν πρωτοανέλαβε την προεδρία ο κ. Βενιάμης.

Οι υποψήφιοι για τις 30 θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου είναι 42 εφοπλιστές.

Την επομένη ημέρα, Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, οι 30 εκλεγέντες θα εκλέξουν τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Εκεί καθένας από τους 30 έχει δικαίωμα μιας ψήφου. Και τότε θα μάθουμε επισήμως το όνομα του νέου/της νέας Προέδρου.