ΑρχικήΕπικαιρότηταΤο νέο σχέδιο Χρυσοχοΐδη - Που θα εγκατασταθούν οι «Μαύροι Πάνθηρες»

Το νέο σχέδιο Χρυσοχοΐδη – Που θα εγκατασταθούν οι «Μαύροι Πάνθηρες»

Στο νέο σχέδιο αστυνόμευσης προβλέπεται ότι οι «Μαύροι Πάνθηρες» της ΕΛ.ΑΣ θα εγκατασταθούν στις πλατείες της Αττικής, καθώς το προηγούμενο σχέδιο αστυνόμευσης δεν απέδωσε τους καρπούς που αναμένονταν.

Την πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου σχεδίου, οι αστυνομικές δράσεις επικεντρώθηκαν κυρίως στη Δυτική Αττική, στα «σύνορά» της με τα βόρεια προάστια και τον Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το iefimerida.gr, από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ σχεδιάζονται για το προσεχές διάστημα στοχευμένες, μικρότερης γεωγραφικής εμβέλειας επιχειρήσεις και περιπολίες από ομάδες ΔΙ.ΑΣ, ΟΠΚΕ και Ασφαλείας. Στους δρόμους θα πραγματοποιούνται και πεζές περιπολίες με τη συνοδεία ειδικά εκπαιδευμένων αστυνομικών σκύλων.

Την ίδια ώρα, από την ανάλυση που έγινε διαπιστώθηκε ότι στη Δυτική Αττική παρουσιάζεται ραγδαία αύξηση σε αρκετές κατηγορίες εγκληματικότητας. Ωστόσο, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ η σημαντικότερη διαπίστωση είναι ότι η Δυτική Αττική «εξάγει» δράστες και παράνομες δραστηριότητες σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Στην ευρύτερη περιοχή εκτός από τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται πλέον και οκτώ Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), οι οποίες άμεσα αναμένεται να διπλασιαστούν. Βασικός σκοπός της ΕΛ.ΑΣ είναι να δημιουργηθεί ένα αστυνομικό «δίχτυ» γύρω από αυτές τις περιοχές για την αποτροπή της μετακίνησης δραστών και εγκλήματος, με αυστηρούς ελέγχους σε κεντρικούς και παρακαμπτήριους οδικούς άξονες που οδηγούν σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου.

Ακόμη, όσον αφορά τους «Μαύρους Πάνθηρες», που πρόσφατα είχαν κάνει την εμφάνισή τους σε τουριστικά σημεία της πρωτεύουσας, όπως προαναφέρθηκε αναμένεται εγκατασταθούν σε πλατείες του κέντρου της Αθήνας, όπως αυτές του Αγιου Παντελεήμονα, Αττικής, Καραϊσκάκη και Αγίου Ελευθερίου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι πάνοπλοι αστυνομικοί θα περιπολούν κυκλικά, θα μένουν στάσιμοι, αλλά και θα μετακινούνται σε άλλες πλατείες όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Σημειώνεται ότι το νέο σχέδιο αστυνόμευσης θα αξιολογείται ανά 10 ημέρες και ανάλογα με τα αποτελέσματά του ανά γεωγραφική περιοχή θα υπάρχουν προσθαφαιρέσεις και αναπροσαρμογές όπου απαιτούνται.