ΑρχικήΕπικαιρότητα«Το πολίτευμα της συνύπαρξης» - Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παναγιώτη...

«Το πολίτευμα της συνύπαρξης» – Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παναγιώτη Δουδωνή

Οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Πηνελόπη Φουντεδάκη, Γιώργος Χαδούλης και Χρήστος Χωμενίδης μιλούν για το βιβλίο «Το πολίτευμα της συνύπαρξης», Εκδόσεις Αρμός, του συνταγματολόγου Παναγιώτη Δουδωνή την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στο θέατρο Αλίκη, Αμερικής 4.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Εύα Αντωνοπούλου.

Πώς η αντιπροσωπευτική δημοκρατία μάς βοηθά να μη διχαζόμαστε, αλλά να συνυπάρχουμε;

– Πώς μεταφράζεται αυτή η συνύπαρξη μέσα στη λειτουργία της πολιτικής;

– Πόσο σημαντικό είναι να αναδεικνύουμε τη “συμβιωτική” λειτουργία της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας σε καιρούς που το “θερμόμετρο” της πολιτικής αντιπαράθεσης ανεβαίνει στα ύψη;

Από τη γέννησή της ως και σήμερα και από τις διαφορές της με την αρχαία “άμεση” δημοκρατία ως τη σχέση της με το “μικτό πολίτευμα” του Αριστοτέλη, η αντιπροσωπευτική δημοκρατία αναδεικνύεται ως ο εγγυητής της πολιτικής ενότητας και της αμοιβαίας αναγνώρισης του δικαιώματος των πολιτικών αντιπάλων να έχουν υπόσταση, θεσμική ιδιότητα και φωνή που να ακούγεται.

Ένα βιβλίο για την αντιπροσωπευτική δημοκρατία που έρχεται να τονίσει την κεντρική σημασία της πολιτικής συνύπαρξης σε μια εποχή που αυτή απειλείται όσο ποτέ από τον διχαστικό πολιτικό λόγο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).