ΑρχικήΕπικαιρότηταΤο πριν και μετά της Πλάκας - Οκτώ στρέμματα γκράφιτι καθάρισαν τα...

Το πριν και μετά της Πλάκας – Οκτώ στρέμματα γκράφιτι καθάρισαν τα συνεργεία του Μπακογιάννη (video)

Νέα αντιγκράφιτι επιχείρηση πραγματοποίησαν τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων στο κέντρο της πρωτεύουσας.

 

Η γραφική και πολυσύχναστη Πλάκα η συνοικία των Αθηνών, η περιοχή όπου χτυπά διαχρονικά η καρδιά του τουρισμού, με τα ιστορικά αρχαιολογικά μνημεία, τα σοκάκια, τους δρόμους και τα εμβληματικά κτίρια, αποτέλεσε για σχεδόν δύο μήνες το πεδίο δράσης ειδικών συνεργείων καθαρισμού του δήμου Αθηναίων.

Δήμος Αθηναίων: Αντιγκράφιτι επιχείρηση στην Πλάκα – Καθαρίστηκαν επιφάνειες 8.200 τ.μ.

Έπειτα από την Ερμού, την Σταδίου, το Θησείο την Πατησίων και δεκάδες άλλα σημεία της Αθήνας, οι ομάδες καθαριότητας του Δήμου πραγματοποίησαν ακόμη μια σαρωτική παρέμβαση στην καρδιά της πόλης, προκειμένου να σβηστούν τα άναρχα γκράφιτι και οι μουτζούρες που κάλυπταν εδώ και πολλά χρόνια επιφάνειες εμβαδού 8.200 τετραγωνικών μέτρων.

τοιχος

Για την επιτυχία αυτής της εντυπωσιακής σε μέγεθος παρέμβασης, καθοριστική ήταν η συμβολή του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», μέσω του οποίου συμμετείχαν ενεργά οι εταιρείες Lyktos Group, Raycap, καθώς και ο οργανισμός The Hellenic Initiative, μέσω ειδικής εκστρατείας συγκέντρωσης χρημάτων για να ενισχυθεί το συγκεκριμένο έργο.

Για να εξαφανιστούν όλα τα γκράφιτι χρησιμοποιήθηκαν 350 λίτρα ειδικό διαλυτικό υγρό, 18.000 λίτρα νερού με πίεση και 4.858 λίτρα μπογιάς.

Τα συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας χρειάστηκε να εργαστούν νυχθημερόν για δύο μήνες, προκειμένου να αφαιρεθούν γκράφιτι από επιφάνειες 42 δρόμων και να βαφτούν δημόσια κτίρια και χώροι, όπως παιδικές χαρές και μάντρες σχολείων, 162 ρολά 97 καταστημάτων και εξωτερικοί τοίχοι σπιτιών που είχαν βανδαλιστεί.

Για να εξαφανιστούν όλα τα γκράφιτι χρησιμοποιήθηκαν 350 λίτρα ειδικό διαλυτικό υγρό, 18.000 λίτρα νερού με πίεση και 4.858 λίτρα μπογιάς, ενώ για την επιπλέον προστασία των καθαρών πλέον επιφανειών καταναλώθηκαν 150 λίτρα ειδικού υλικού προστασίας γκράφιτι.

Δείτε το βίντεο

H επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν ειδικής άδειας από το Τμήμα Προστασίας Νεωτέρων Μνημείων και Κινητών Πολιτιστικών Αγαθών του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη